Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Ισπανίας στα προκριματικά του Euro 2024, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός στο τελευταίο παιχνίδι του στέρησε τη συμμετοχή του στα τελικά της διοργάνωσης. Ο λόγος φυσικά για τον Γκάβι, ο οποίος αναμένεται να ταξιδέψει στη Γερμανία για να υποστηρίξει τη χώρα του από κοντά.

Με τη... βοήθεια του Γκάβι στον τελικό του Euro 2024 η Ισπανία

Ο Γκάβι πραγματοποίησε μία εξαιρετική χρονιά με την Μπαρτσελόνα, αλλά λίγο πριν ολοκληρωθεί αντιμετώπισε έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε τη δυνατότητα να βρεθεί στα τελικά του Euro 2024 και να βοηθήσει τη χώρα του να φτάσει μέχρι το τέλος.

Παρά το γεγονός πως οι "φούριας ρόχας" αντιμετώπισαν αρκετές απουσίες και στον ημιτελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Γαλλία, πήραν την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (14/07 - 22:00) κόντρα στην Αγγλία και είναι έτοιμη για ακόμη μία ευρωπαϊκή κούπα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2lb7jladysh)
Ο μεγάλος απόντας Γκάβι μπορεί να μην κατάφερε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, αλλά ο Λουίς Ντε λα Φουέντε ζήτησε από την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να τον καλέσει στη Γερμανία για να σταθεί δίπλα στη χώρα στον μεγάλο τελικό.