Πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 12 χρόνια στέφθηκε ξανά η Ισπανία η οποία επικράτησε στον τελικό του Euro 2024 της Αγγλίας με 2-1. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Αργεντινή έκανε το back to back στο Copa America επικρατώντας στην παράταση της Κολομβίας με 1-0. Οι "φούριας ρόχας" θα τεθούν αντιμέτωποι με την "αλμπισελέστε" στον τελικό των τελικών "Finalissima" το 2025.

Η νικήτρια του Euro 2024 Ισπανία κόντρα σε εκείνη του Copa America, Αργεντινή

Μία διοργάνωση η οποία είχε πολλά χρόνια να πραγματοποιηθεί "ξέθαψαν" η UEFA μαζί με την CONMEBOL. Το λεγόμενο "Finalissima" επέστρεψε στην επικαιρότητα το 2022 όταν η Αργεντινή σαν πρωταθλήτρια του Copa America αντιμετώπισε την Ιταλία που σήκωσε το Euro 2020.

Η Ισπανία επικράτησε στον τελικό του Euro 2024 της Αγγλίας με 2-1 και στέφθηκε ξανά Πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 12 χρόνια, με τα "μωρά" του Λουίς Ντε Λα Φουέντε να ξεκινούν ως αουτσάιντερ τη διοργάνωση, αλλά διέψευσαν τους πάντες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2phi6jtn2dt)
Από την άλλη η Αργεντινή - που ήταν το πρώτο φαβορί - κατέκτησε το Copa America, σ' έναν επεισοδιακό τελικό κόντρα στην Κολομβία, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να χαρίζει στη χώρα του το δεύτερο συνεχόμενο τρόπαιο στη διοργάνωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2ptmgjyxk8p)
Πλέον ο θεσμός έχει επανέλθει, με αποτέλεσμα το 2025 να υπάρξει ο τελικός των... τελικών ανάμεσα στην Ισπανία και την Αργεντινή. Ένας αγώνας με περισσότερο ενδιαφέρον σε σχέση με εκείνον των "ατζούρι" κόντρα στην "αλμπισελέστε" για ακόμη έναν λόγο παραπάνω.

Θα βρεθούν - αν πάνε όλα καλά - στο ίδιο γήπεδο αντίπαλοι ο Λιονέλ Μέσι και ο Λαμίν Γιαμάλ. Ο σούπερ σταρ της Ίντερ Μαϊάμι κρατούσε στα χέρια του τον έξι μηνών τότε ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα και τώρα θα τεθούν αντιμέτωποι με τις χώρες του για να βγει η Πρωταθλήτρια των Πρωταθλητών.