Εν μέσω θέρους, ο Κώστας Σλούκας θυμήθηκε τα... όργιά του στον τελικό της Euroleague στο Βερολίνο, όταν ο Παναθηναϊκός AKTOR νίκησε 95-80 τη Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε το έβδομο τρόπαιο πρωταθλητή Ευρώπης στην πλούσια Ιστορία του. 

Ο 34χρονος πόιντ γκαρντ πέρασε στην αντίπερα όχθη το περασμένο καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έγινε ο προορισμός του. Ο Σλούκας έζησε μια... φαντασιακή χρονιά με την πράσινη φανέλα. Αλλά ουδέν μεγαλύτερο κατόρθωμα από την κατάκτηση της κορυφής του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μάλιστα, ο τελικός ήταν η δική του σελίδα στην αθλητική μυθολογία. Ο Σλούκας έγινε ο πυλώνας της αντεπίθεσης του Παναθηναϊκού AKTOR και της εν τέλει άνετης επικράτησής του επί της Ρεάλ. 

Παναθηναϊκός AKTOR: Το κληροδότημα

Ο Σλούκας μπορεί να απολαμβάνει τις διακοπές του με την οικογένειά του, αλλά δεν ξεχνά την ημέρα της 26ης Μαΐου στο Βερολίνο. Ανήρτησε ένα βίντεο που εστιάζει σε εκείνον ανήμερα του τελικού με τη Ρεάλ. Από την πρώτη εμφάνισή του για να μπει στο πούλμαν της ομάδας, ως και την άρση του βαρύτιμου τροπαίου. Φυσικά, και εκείνου του MVP. Ο Σλούκας έγραψε Ιστορία στο Βερολίνο με τους 24 πόντους του σε 25', τα έξι στα έξι εντός πεδιάς και τις οκτώ στις εννιά βολές. Επιπλέον, έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε τέσσερις Euroleague. Όπως και ο πρώτος που το έκανε με τρεις διαφορετικές ομάδας. 

Έγραψε "LEGACY", που ουσιαστικά μεταφράζεται ως κληροδότημα ή υστεροφημία. Είναι το έργο που αφήνει πίσω του. 

Ένας τραυματισμός, πάντως, στο τέλος της σεζόν, τον άφησε εκτός εθνικής Ελλάδος μπάσκετ. Δεν έλαβε μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά και δεν θα πάρει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

View this post on Instagram

A post shared by Kostas Sloukas (@kos_slou)