Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φέρουν τον Σάσα Βεζένκοφ στο λιμάνι και όνειρο όλων πήρε σάρκα και οστά. Οι πρόεδροι του Ολυμπιακού παρουσίασαν τον Βούλγαρο φόργουορντ σε συνέντευξη Τύπου που διεξήχθη στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ και η δήλωση: "Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τον Σάσα να πάει αλλού" τα λέει... όλα.

Παράλληλη οι αδελφοί Αγγελόπουλοι ανέφεραν πως ο Βεζένκοφ υπέγραψε "χρυσό" συμβόλαιο, αποτελεί τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία των Πειραιωτών καθώς και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ τοποθετήθηκαν τόσο για τον Κώστα Σλούκα όσο και τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Αγγελόπουλοι: "Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του Ολυμπιακού"

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού περίμεναν πως και πως την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στην ομάδα, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να γυρίζει στο λιμάνι της... καρδιάς του και να επιθυμεί την κατάκτηση της Euroleague με τους Πειραιώτες στις δηλώσεις του κατά την παρουσίαση του. 

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα του Βεζένκοφ και στην υποδοχή που είχαν από τον κόσμο των "ερυθρολεύκων αλλά και την αλλαγή δεδομένων που θα υπάρξει στη Euroleague.

"Είναι μια συγκλονιστική υποδοχή, για να ανακοινώσουμε την επιστροφή του Σάσα. Είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη, πήρε τίτλους και θα συνεχίσει να κατακτά τίτλους με τον Ολυμπιακό. Ο στόχος είναι η κορυφή της Ευρώπης, είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο Σάσα είναι δουλευταράς, γουστάρει αυτό που κάνει, γουστάρει τον Ολυμπιακό και γι' αυτό γύρισε σε μας.

Καλωσορίζουμε τον Σάσα στο σπίτι του. Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για τα δεδομένα της Ευρώπης. Ο Σάσα είναι ένας μεγάλος αθλητής, αλλά έχει ήθος, έχει μπέσα, ταυτίζεται με την ομάδα και τον ευχαριστούμε που ήρθε πάλι στον Ολυμπιακό.

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Ολυμπιακού, τα όνειρα και οι προσδοκίες είναι μεγάλα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν, αλλά θα δώσουν όλοι τα πάντα για να πετύχουμε αυτό που αξίζουμε και δικαιούμαστε

Είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του Ολυμπιακού και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Έγινε για έναν αθλητή υπόδειγμα, τον κορυφαίο της Ευρώπης. Το συμβόλαιο είναι πενταετές, αυτό τα λέει όλα. Η βασική φιλοσοφία δεν αλλάζει. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε μέσα στη χρονιά τον Φαλ, τον Πίτερς και έγινε και η συμφωνια με τον Έβανς...

Και μέσα στη χρονιά έγιναν κινήσεις. Το ενδιαφέρον μας για τον Σάσα ήταν διαρκές, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα έπαιρνε για το μέλλον του. Το μπάτζετ ήταν ήδη σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, προφανώς φέτος θα είναι ακόμη πιο ψηλό. Ό,τι απαιτείται, γίνεται.

Τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αλλάζουν, για να χτυπήσεις ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ κάνεις κι εσύ κινήσεις. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τον Σάσα να πάει αλλού."

Αγγελόπουλοι: "Ο Ολυμπιακός έδωσε τα πάντα στον Σλούκα"

Στη συνέχεια τα αδέλφια ρωτήθηκαν για τον Κώστα Σλούκα και τις δηλώσεις που έκανε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Basket League με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

"Τώρα εδώ είμαστε για τον Σάσα. Εμείς μιλάμε λίγο, ίσως είναι και από τα λάθη που γράφονται... Όταν έχουμε κάτι να πούμε, το λέμε. Ο Ολυμπιακός έδωσε τα πάντα στον Σλούκα, τον πήραμε παιδάκι από τον Μαντουλίδη... Νομίζω ότι η δήλωση που έκανε ήταν τελείως εκτός λογικής. Ίσως να έχει μπερδευτεί.

Περίμενα πως θα έχει ζητήσει ήδη συγνώμη. Ο ίδιος ήρθε σε μια συνάντηση καθυστερημένη με δική του υπαιτιότητα. Μιλήσαμε τέσσερις ώρες σε καλό κλίμα, μετά από 1-2 μέρες αποχώρησε, μετά δήλωσε πως ο σεβασμός εμπνεύστηκε προς εμάς και από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επαφή. Τώρα πώς λέει ότι δεν είχε σεβασμό... Φαντάζομαι ότι θα το έχει μετανιώσει.

Εμείς ποτέ δεν απαξιώσαμε τον Σλούκα ώστε να κάνει μια τέτοια δήλωση. Προσέφερε στον Ολυμπιακό, είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ο ίδιος υποτιμά τον εαυτό του με το να κάνει τέτοιες δηλώσεις και να απαξιώνει τη δική του ιστορία.

Εμείς δεν είπαμε τίποτα για εκείνον, σε όσα παιχνίδια ήρθε δεν έγινε κάτι ιδιαίτερο, ίσα-ίσα ο ίδιος έκανε προκλητικές κινήσεις προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Έκανε μια επαγγελματική επιλογή, ο ίδιος υποτιμά τον εαυτό του με τέτοιες δηλώσεις."

Αγγελόπουλοι: "Έχουμε φύγει από την τοξικότητα και έχουμε πάει στην παρανομία"


Οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν και στα γεγονότα που συνέβησαν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, σχολιάζοντας τις αναφορές του στον πρωθυπουργό αλλά και στην απαγόρευση εισόδου που του επέβαλλε η δικαιοσύνη.

Η αντιπαλότητα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η τοξικότητα επικίνδυνη. Δυστυχώς αυτό αποδείχτηκε στους τελικούς. Έχουμε φύγει από την τοξικότητα και έχουμε πάει στην παρανομία, σε συμπεριφορές που είναι επικίνδυνες. Κανένας δεν μπορεί να βγαίνει και να απειλεί το Μαξίμου.

Ποιος μπορεί να βγαίνει και να βρίζει τον πρωθυπουργό και να μη γίνεται τίποτα;Αυτά είναι επικίνδυνα. Ευτυχώς έχουν επιβληθεί κάποιες ποινές, 14 μήνες απαγόρευση εισόδου και πρόστιμα, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Αν κάποιος τιμωρείται και μπαίνει μέσα στο γήπεδο κανονικά και δεν γίνεται τίποτα...

Δεν τον αφήνουν πλέον να πάει πουθενά. Ίσως έχει γίνει κάτι καλό. Το να είναι δυνατός ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλό, αλλά μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Δεν μπορούμε να ξεφεύγουμε και να απειλούμε ανθρώπους. Αν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, απλά δεν θα έχουμε αθλητισμό στη χώρα."

Αγγελόπουλοι: "Η Ευρώπη έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού"

Οι προέδροι του Ολυμπιακού αναφέρθηκαν στο γεγονός πως θα υπάρξει από τη νέα χρονιά μία διαφορετική περίπτωση για το μπάτζετ των ομάδων στη Euroleague που θα θυμίζει NBA.

"Η νέα σεζόν θα είναι η τελευταία χωρίς κάποιο όριο. Μετά θα γίνει προσπάθεια να πέσουν τα μπάτζετ, θα υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια. Θα γίνει μια εκλογίκευση μέσα στην τριετία. Όπως γίνεται στο ΝΒΑ, όταν περνάς κάποιο όριο θα πληρώνεις ένα πέναλτι. Εμείς είμαστε μαθημένοι σε αυτό χρόνια, οπότε ίσως υπερτερούμε, σε σχέση με άλλες ομάδες που δεν είχαν όριο.

Αντιμετωπίστηκε με καλό τρόπο και όχι κάτι βίαιο στην Ευρωλίγκα, σε βάθος χρόνου, ώστε να υπάρχει μια εκλογίκευση. Η Ευρώπη έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να έχει ο ένας 30 εκατ. και ο άλλος 10 εκατ. Συμφώνησαν όλες οι ομάδες σε αυτό."

Αγγελόπουλοι: "Ο Παναθηναϊκός θα έχει πλεονέκτημα 10 εκατομμυρίων λόγω ΟΑΚΑ"

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου αναφέρθηκαν και στο γεγονός πως ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε το ΟΑΚΑ και το πλεονέκτημα που έχει για τις επόμενες σεζόν λόγω των έξτρα εσόδων που θα προσκομίσει.

"Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι κλασική περίπτωση δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού. Η παραχώρηση έχει γίνει με μη νόμιμο τρόπο. Δεν είναι στιγμή για λεπτομέρειες. Έχει δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, που έχει ένα μεγάλο γήπεδο επιπέδου Final 4, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό.

Με την κυβέρνηση μιλάμε για πάνω από τρία χρόνια για το ΣΕΦ, δεν έχει γίνει κάτι ακόμη, ούτε ξέρουμε ότι υπάρχει κάτι που εμποδίζει την παραχώρηση. Είναι κάτι κομβικό για το μέλλον του Ολυμπιακού. Αν δεν γίνει, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για το πώς θα αντιδράσουμε.

Σε κάποια πράγματα είμαστε αρκετά δυνατοί. Ο Παναθηναϊκός με την παραχώρηση αυτή θα έχει έσοδα από εισιτήρια και σουίτες πλέον των 20 εκατ. ευρώ, ο Ολυμπιακός θα είναι κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα πλεονέκτημα πάνω από 10 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι εκτός λογικής. Θέλω να πιστεύω πως θα τελειώσει σύντομα.

Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση είναι πλέον των τριών ετών. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε μας, δεν έχουμε κάποια παράλογη απαίτηση. Πρέπει να αντιληφθεί και η κυβέρνηση πως δεν γίνεται η μία ομάδα να έχει γήπεδο, να κλείνει σουίτες και συναυλίες και εμείς να μην έχουμε...

Ακόμη και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να το καταλάβει αυτό. Το να βγαίνει με αναρτήσεις και να απειλεί... Δεν ωφελεί αυτό κανέναν. Το να έχει αυτός δικό του γήπεδο κι εμείς όχι και να ανταγωνιζόμαστε, το πώς βλέπουν τα fund αυτό, γιατί και ο ίδιος έχει πει πως θέλει κάποια στιγμή στο μέλλον να πουλήσει τον Παναθηναϊκό... Αυτό δεν ωφελεί κανέναν."

Αγγελόπουλοι: "Το ρόστερ έχει κλείσει με βάση τις συζητήσεις που υπάρχουν με τον προπονητή"


Τέλος, θέλοντας να βάλουν ένα τέλος σε αυτά που έχουν ακουστεί αναφορικά για το ρόστερ της νέας χρονιάς, ξεκαθάρισαν πως με την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Γιώργο Μπαρτζώκα.

"Με βάση τις συζητήσεις με τον προπονητή, το ρόστερ έχει κλείσει. Είναι μάλλον καλοκαιρινό σπορ κάποιων site, που μπορεί να παρασέρνονται από μάνατζερ, λες και είναι κάποιο virtual παιχνίδι με μετακινήσεις, πωλήσεις, δανεισμούς. Ο Ολυμπιακός έχει ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ στην ιστορία του, έχει μια απίστευτη εξάδα ψηλών.

Η χρονιά έχει 80 αγώνες, όλοι είναι χρήσιμοι, αν το δείτε και στατιστικά, μια φορά συνέβη, είναι αδύνατο να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Όλοι είναι χρήσιμοι, έχουν συμβόλαια και θα μείνουν για να κατακτήσουν τίτλους με τον Ολυμπιακό."