Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φωτογραφήκαν μπροστά στους πέντε κύκλους, στον Σηκουάνα, και είναι έτοιμοι για να γίνουν οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Οι δύο επιλεγμένοι αθλητές θα είναι οι πρώτοι που θα εμφανιστούν με την ελληνική σημαία -και σε αυτήν την τελετή έναρξης. 

Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής, ειδικά τα κορίτσια της εθνικής πόλο Γυναικών, αλλά και το ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Σοφία Μαλκογεώργου, βρίσκονταν σε μερική έκσταση, η οποία αναμένεται να γιγαντωθεί. Εννοείται πως και οι κουρασμένοι, από το ταξίδι από το Λιλ, παίκτες του μπάσκετ ήταν εξαιρετικά υπερήφανοι που βρίσκονταν σε αυτό το σημείο. 


453042636_1083909063367081_9103844504403191679_n


Τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Το απίθανο ταξίδι των ιστιοπλόων

Μάλιστα, απαθανατίστηκαν αθλητές της εθνικής ομάδας πόλο Ανδρών. Υπήρξε η πεποίθηση, ως το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου, πως όσοι επρόκειτο να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης θα το έκαναν κατά μόνας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως, παρ' ότι δόθηκε το "OK" για να είναι παρόντες, αυτό δεν συνέβη χωρίς τριγμούς. Φυσικά, ακόμα και εκείνοι που θεωρητικά δεν είχαν πρόβλημα να μην δώσουν το "παρών", θα απομυζήσουν ό,τι εικόνα, μυρωδία, ήχο, γεύση, επαφή μπορούν, ό,τι υπαγορεύεται από τις αισθήσεις τους. 





Αξίζει να σημειωθεί ότι πλην του Μίλτου Τεντόγλου, που εντελώς συνειδητά δεν θα παραστεί, η ομάδα των σκοποβόλων δεν θα μπορέσει να διαβεί τον Σηκουάνα. Βρίσκεται στο Σατορού -με την Άννα Κορακάκη και τη Χριστίνα Μόσχη να αγωνίζονται στα 10μ. πιστόλι το Σάββατο 27 Ιουλίου. Ο Βύρων Κοκκαλάνης, πάντως, και οι υπόλοιποι αθλητές της ιστιοπλοΐας, ήθελαν τόσο πολύ να βρίσκονται στην τελετή έναρξης, που διένυσαν τα 660χλμ. που χωρίζουν το Παρίσι από τη Μασσαλία. 

Ο Κοκκαλάνης, μάλιστα, που έβγαλε φωτογραφία με μέλη των ειδικών δυνάμεων της Γαλλίας και είχε στην παρέα του τα αδέλφια Σπανάκη και τον Κάμερον Μαραμενίδη, αγωνίζεται την Κυριακή 28 Ιουλίου στην κατηγορία IQFoil. Δεν τίθεται ζήτημα, με τη δική του επιθυμία να είναι παρών στο Παρίσι, τι σημαίνει η στιγμή για όλους και για ποιο λόγο πρέπει να είναι εκεί.







Χαμογελαστή ήταν και η αμαζόνα Ιόλη Μυτιληναίου, η οποία θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 είκοσι χρόνια αφού η μητέρα της, Χάνα, έκανε τη δική της ολυμπιακή συμμετοχή, επίσης στην ιππασία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004. 




Λίγο πριν Τελετή έναρξης η ελληνική αποστολή έβγαλε μία αναμνηστική φωτογραφία παρά τις απουσίες που υπάρχουν για να θυμάται τη ξεχωριστή αυτή στιγμή.