Αρκετά κινητικές είναι οι ομάδες της Basket League ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2024/25 που στόχος τους είναι να ενισχυθούν ποιοτικά και να διεκδικήσουν τίτλους και διακρίσεις! Άρης και Προμηθέας συνεχίζουν τις κινήσεις τους στο μεταγραφικό "παζάρι" του καλοκαιριού. Ο λόγος για τον 25χρονο φόργουορντ/σέντερ, Τζος Ρόμπερτς που αποκτήθηκε από τους "κίτρινους", ενώ οι Πατρινοί ενσωμάτωσαν στο δυναμικό τους τον Αμερικανό γκαρντ, Τζος Άνταμς.

Basket League: Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζος Ρόμπερτς 

Ο Άρης συνεχίζει δυναμικά τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι, με τον Τζος Ρόμπερτς να αποτελεί το 8ο φετινό μεταγραφικό απόκτημα μετά τους Μανώλη Χατζηδάκη, Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους, Γιώργο Γκιουζέλη, Νέιθαν Λαζέφσκι, Ντιμόι Χοτζ, Λάντερς Νόλεϊ και Λευτέρη Μαντζούκα (δανεισμό). Μάλιστα, έχει κάνει και κινήσεις - ματ με την μεγάλη παραμονή του Βασίλη Τολιόπουλου και δείχνει αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει.

Ο Ρόμπερτς που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, αγωνίζεται στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε Αυστραλία και Ζηλανδία με τις φανέλες των Cairns Taipans και Hawke's Bay Hawks, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος ριμπάουντερ της National Basketball League της Νέας Ζηλανδίας με ρεκόρ 28 ριμπάουντ.



Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:

"Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea ανακοινώνει την απόκτηση του Josh Roberts για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Ο Josh Roberts γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1999 και με ύψος 2.05μ. αγωνίζεται στις θέσεις του πάουερ φόργουορντ και του σέντερ.

Το νέο απόκτημα του ΑΡΗ Midea ξεκίνησε την κολεγιακή καριέρα του το 2018 στο φημισμένο St. John’s. Στη δεύτερη σεζόν του μέτρησε 5.2 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.6 κοψίματα σε 20 λεπτά ανά αγώνα. Το 2021 μεταπήδησε στο κολέγιο του Manhattan, όπου είχε 8.9 πόντους, 6.5 ριμπάουντ και 1.3 τάπες.

Την καλύτερη κολεγιακή χρονιά του την έκανε το 2022-23, όταν μέτρησε κατά μέσο όρο 12.2 πόντους, 9.8 ριμπάουντ και 1.9 κοψίματα. Με την έφεσή του στην άμυνα, ο 25χρονος άσος συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της περιφέρειάς του, ενώ κατέχει το ρεκόρ κοψιμάτων στην ιστορία του Manhattan, με 90.

Πέρυσι ο Roberts έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του, μοιράζοντας τη χρονιά σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Αρχικά αγωνίστηκε στους Cairns Taipans, με 4.3 πόντους και 3 ριμπάουντ και στη συνέχεια «μετακόμισε» στους Hawke's Bay Hawks, όπου πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις, με 13 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 1.7 κοψίματα ανά αγώνα. Μάλιστα, αναδείχτηκε κορυφαίος ριμπάουντερ της National Basketball League της Νέας Ζηλανδίας για την περσινή σεζόν, με ρεκόρ 28 ριμπάουντ."

Josh Roberts 26 PTS, 28 REB vs. Jets


Στον Προμηθέα και με τη... βούλα ο Τζος Άνταμς

Σε μια ακόμη μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Προμηθέας που ενισχύθηκε στην περιφέρεια του ενόψει της νέας σεζόν με τον Αμερικάνο γκαρντ, Τζος Άνταμς που υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Πρόκειται για το έκτο μεταγραφικό απόκτημα των Πατρινών που έχουν ήδη αποκτήσει τους Μηνά Παπαγιάννη, Κέι Τζέι Γουίλιαμς, Μιχάλη Λούντζη, Ελάιτζα Χιους και Ντάριους Πέρι.

Ο Τζος Άνταμς πραγματοποίησε μια γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Τσεντεβίτα Ολίμπια όπου μέτρησε κατά μέσο όρο 14.6 πόντους (45.7% στα δίποντα, 36.3% στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ ανά 29.4 λεπτά σε 29 συμμετοχές στην ABA Liga. Σε 18 ματς που αγωνίστηκε στο EuroCup, είχε κατά μέσο όρο 13.9 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ ανά 28.8 λεπτά.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα:

"Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Josh Adams, ο οποίος έρχεται στην ομάδα μας για να ενισχύσει την περιφέρειά της για τη νέα σεζόν.

O Josh Adams γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1993 στο Parker των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει ύψος 1,88 και αγωνίζεται στην περιφέρεια, τόσο ως Point Guard, όσο και ως Shooting Guard. Ξεκίνησε την καριέρα του από το NCAA και τους Wyoming Cowboys, εκεί όπου παρέμεινε για τέσσερα χρόνια (2012-16), καταγράφοντας εξαιρετικά νούμερα, με αποκορύφωμα την τελευταία του σεζόν εκεί, όπου μέτρησε 24,2 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 4,3 ασίστ. Ακολούθησε η ”rookie” σεζόν του στην Ευρώπη, για λογαριασμό της ρωσικής Σαρατόφ, πριν πάρει το χρίσμα από την Εφές, για να παίξει στην Ευρωλίγκα τη σεζόν 2017-18.

Με τη φανέλα των Τούρκων, ο Adams μέτρησε 11 πόντους, 3,7 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ, ενώ την ίδια χρονιά μετακόμισε στην ιστορική Μπεσίκτας. Τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε αρχικά στην κινέζικη Shanxi, με την οποία ήταν τρομερά παραγωγικός (26,4 πόντοι, 5,4 ριμπάουντ, 4,8 ασίστ), ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη G – League για λογαριασμό των Raptors 905. Το 2019-20, ο Adams έπαιξε στη Μάλαγα, με τη φανέλα της οποίας άφησε επίσης πολύ καλές εντυπώσεις, ενώ την επόμενη χρονιά έγινε κάτοικος Ιταλίας, για λογαριασμό της Βίρτους Μπολόνια. Τη σεζόν 2021-22 δοκίμασε την τύχη του στο πρωτάθλημα Αυστραλίας και τους Tasmania JackJumpers, ενώ τελευταίος του σταθμός ήταν η Τσεντεβίτα Ολύμπια, με την οποία μέτρησε 14,6 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 3,2 ασίστ.

Υποδεχόμαστε τον Josh Adams στην μπασκετική μας οικογένεια και του ευχόμαστε χαρές και επιτυχίες, σε ατομικό, αλλά και ομαδικό επίπεδο".