Ο Μπιλ Σίμονς είναι από εκείνους τους φίλους τους Μπόστον Σέλτικς που πίστεψαν στον Θεό όταν είδαν τον Λάρι Μπερντ να παίζει στο θρυλικό "Μπόστον Γκάρντεν" και να νικάει τους Λέικερς του Μάτζικ Τζόνσον για τους τελικούς του NBA. Δεν άφησε τα οπαδικά συναισθήματά του άθικτα ούτε όταν έγραφε ως "Sports guy" στο ESPN ούτε όταν έγινε ο διευθυντής της Grantland, μιας θυγατρικής θεματικής ιστοσελίδας του κολοσσιαίου αθλητικού δικτύου στις ΗΠΑ, ούτε τώρα, που ηγείται του Ringer. 

NBA: Με περιουσία... 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων


Ως εκ τούτου, όταν λέει πως ο Τζεφ Μπέζος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγοράσει τους Μπόστον Σέλτικς, είναι σοβαρό. Αυτό είπε στο podcast του. Συγκεκριμένα, ο Μπιλ Σίμονς τόνισε: "Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα... βουητό, νομίζω αληθινό, για τον Τζεφ Μπέζος και την αγορά των Σέλτικς. Νομίζω ότι είναι αληθινό. Και πιστεύω ότι καλύπτει τις προϋποθέσεις". 

Ο Τζεφ Μπέζος, φυσικά, είναι ο προύχοντας της Amazon και η συνολική περιουσία του είναι, με βάση φυσικά εκτιμήσεις, 211 δισεκατομμύρια δολάρια. Η είδηση στέκει, υπό την έννοια πως η οικογένεια Γκρούσμπεκ, που κατέχει την πλειονότητα των μετοχών του οργανισμού, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είναι προς πώληση. Έγινε, εξάλλου, λίγες μέρες αφού οι "Κέλτες" κατέκτησαν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, ο ζάπλουτος Μπέζος συζητά να μπει στους Σέλτικς. 

Θα είχε πλάκα, πάντως, να ζούσε ο Ρεντ Άουερμπακ. Δύσκολα, εξάλλου, θα μάντευε κάποιος την αντίδραση της πλέον εμβληματικής φυσιογνωμίας στην Ιστορία των Σέλτικς, αν γινόταν κοινωνός της είδησης.