Άλλη μία μέρα στη... δουλειά για τον Αρμάντ Ντουπλάντις, ο οποίος φρόντισε να "κλέψει" τη δόξα από τον Εμμανουήλ Καραλή στο Diamond League της Σιλεσίας στην Πολωνία. Λίγη ώρα μετά το πανελλήνιο ρεκόρ των έξι μέτρων του Έλληνα Πρωταθλητή, ο Σουηδός έκανε ακόμη ένα παγκόσμιο, περνώντας τα 6.26μ.

Τι πιο σύνηθες... παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ ο Ντουπλάντις με 6.26

Αν συνεχίσει έτσι ο Αρμάντ Ντουπλάντις, τότε θα πρέπει να κατεβαίνει μόνος του στους... αγώνες. Οι επιδόσεις του ξεφεύγουν πέρα από κάθε λογική, με τον Σουηδό να κάνει ακόμη ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ τρεις μόλις εβδομάδες πριν το προηγούμενο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Την ώρα που ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε για τα καλά τον εαυτό του, ανεβάζοντας για επτά εκατοστά το πανελλήνιο ρεκόρ και περνώντας τα έξι μέτρα για πρώτη φορά στη καριέρα του, ο "Μόντο" αποφάσισε να κάνει κι αυτός κάτι το ξεχωριστό στη μεταξύ τους "μονομαχία".

Οι δύο συναθλητές είναι πολύ καλοί φίλοι άλλωστε με τον "Μανόλο" να τον στέλνει στην Ελλάδα διακοπές και όπως και στο Παρίσι πανηγύρισε ακόμη ένα ρεκόρ του Ντουπλάντις, ο οποίος ξεπέρασε με ευκολία τα 5,62 και 5,92. Στη συνέχεια πήγε στα έξι μέτρα τα οποία τα "κατάπιε" και δοκίμασε τη τύχη του στα 6,26μ.

Η πρώτη του προσπάθεια για το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6,26 δεν ήταν επιτυχημένη, αλλά ήταν εμφανές πως πρόκειται για ένα ύψος που το... έχει ο Σουηδός. Κάτι που απέδειξε στο δεύτερο κιόλας άλμα του και έγραψε για ακόμη μία φορά το όνομα του δίπλα από το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d3p48vst7f21)