Ο "δάσκαλος" του ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα μας. Σε ηλικία 76 ετών ο Σβεν Γκόραν Έρικσον έφυγε από τη ζωή μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και βύθισε βαρύ πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που αποχαιρετά έναν σπουδαίο προπονητή μα πάνω απ' όλα άνθρωπο.


Φτωχότερο το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με την οδυνηρή απώλεια του Σβέν Γκόραν Έρικσον

Ο Σουηδός πρώην ομοσπονδιακός Τεχνικός της εθνικής Αγγλίας είχε αποκαλύψει τον περασμένο Ιανουάριο ότι πάσχει από καρκίνο και ότι δεν του απομένει μεγάλο διάστημα ζωής, "πάλεψε" με την βαριά αρρώστια, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα που ήταν να καθίσει στον πάγκο της αγαπημένης του Λίβερπουλ και δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Μια ημέρα που θα μνημονεύεται και θα τιμάται για πάντα!

Μάλιστα, είχε συγκλονίσει με το τελευταίο μήνυμα του πριν από λίγες ημέρες όπου συμβούλευε τον κόσμο να χαίρεται τη ζωή και να τον θυμάται για πάντα σε ένα ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime που έχει τίτλο "Sven". "Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!", ήταν κάποια από τα συγκλονιστικά λόγια καρδιάς τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Λες και το... ένιωθε ότι θα φύγει σύντομα από τον κόσμο καθώς ο καρκίνος στο πάγκρεας βρισκόταν σε τελικό στάδιο, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον θέλησε να πει τις τελευταίες του κουβένετες οι οποίες θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες στο μυαλό και την καρδιά όλων. Μια στιγμή έλειπε στην σπουδαία καριέρα του και αυτή ήταν να καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ. Όμως το έκανε και αυτό σε φιλικό που προγραμματίστηκε προς τιμήν του όπου και καθοδήγησε τους legends των "Reds" απέναντι σ' εκείνους του Άγιαξ. Όταν εμφανίστηκε στο γήπεδο, το Anfield "σείστηκε" και "έσπασαν" καρδιές.

Στην πολυετή καριέρατων  42 ετών στους πάγκους, πανηγύρισε 18 τρόπαια και πρωταθλήματα σε Ιταλία και Πορτογαλία. Ήταν ο πρώτος ξένος προπονητής στην Εθνική Αγγλίας, οδηγώντας τα "τρία λιοντάρια" σε τρεις διαδοχικές φορές σε προημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 2002, 2006 και Euro 2004).