Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί για την μεγάλη απώλεια του σπουδαίου Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ο Σουηδός προπονητής και ένας από τους πιο αγαπητούς τεχνικούς παγκοσμίως λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών μετά τη "μάχη" που έδωσε με τον καρκίνο, είχε αποκαλύψει ποια ήταν η τελευταία του επιθυμία στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime που έχει τίτλο "Sven".

Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία του σπουδαίου Σβεν Γκόραν Έρικσον

Πολλές ήταν οι αγάπες του Σβεν Γκόραν Έρικσον πριν φύγει από τη ζωή. Η οικογένεια του, το ποδόσφαιρο, η Λίβερπουλ, ο κόσμος που τον λάτρευε αλλά και η λίμνη Fryken η οποία βρίσκεται κοντά στο σπίτι του στο Βέρμλαντ. Η λίμνη γύρω από την οποία έκανε μικρές βόλτες στη Σουηδία και γαλήνευε η ψυχή του. Δυστυχώς η επιδείνωση της υγείας του δεν του επέτρεπε να κάνει άλλο βόλτες εκεί.

Κάτι το οποίο τον στεναχωρούσε και του ήταν αρκετά δύσκολο. Αυτή η λίμνη σήμαινε πολλά περισσότερα απ' ότι μπορεί κανείς να αντιληφθεί και το επιβεβαίωσε με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο όταν και και στο ντοκιμαντέρ της Amazon ο ίδιος είχε σοκάρει με την ανατριχιαστική δήλωση του πως: "Πάντα πίστευα ότι ήταν ένα καλό μέρος. Η στάχτη μου μπορεί να πεταχτεί στο νερό εδώ".

SVEN | OFFICIAL TRAILER 🎬

Ο φίλος και δικηγόρος του αείμνηστου Σουηδού προπονητή, Άντερς Ρούνεμπιερ ήταν αυτός που είχε αποκαλύψει ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τις αγαπημένες του βόλτες στη λίμνη. "Δυστυχώς δεν μπορούσε να περπατήσει γύρω από τον Fryken. Δυστυχώς η υγεία του Σβεν δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να περπατά εκεί. Ήταν μια δύσκολη στιγμή για αυτόν". Στη συνέχεια μίλησε με λόγια καρδιάς τονίζοντας πως: "Γνωρίζω τον Σβεν και πώς νιώθω; Νιώθω λυπημένος, αλλά χαίρομαι που τον γνωρίζω και ξέρω ότι μπορώ ακόμα να τον δω. Αυτή είναι η στάση μου. Είναι απίστευτος άνθρωπος". 

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε στο πως ήταν να βλέπει τον φίλο του να δίνει "μάχη" με τον καρκίνο. "Ήταν πραγματικά γενναίος. Θέλω να τον θυμάμαι ως έναν ευγενικό και ζεστό άνθρωπο. Και αξιοζήλευτο για όλα όσα έχει πετύχει", σχολίασε.