Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον δεν βρίσκεται πια ανάμεσα μας όμως φρόντισε πριν αφήσει την τελευταία του πνοή να δώσει συγκλονιστικά μαθήματα ζωής και να μιλήσει με στον κόσμο με λόγια καρδιάς τα οποία θα μείνουν ανεξίτηλα για πάντα. Το ανατριχιαστικό ντοκιμαντέρ του Amazon Prime που έχει τίτλο "Sven" θα είναι και ο "καθρέφτης" της ζωής του.

Τα συγκλονιστικά λόγια του Σβεν Γκόραν Έρικσον στο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Η Amazon προχώρησε σε μια κίνηση που θέλαμε όλοι. Ένα ντοκιμαντέρ που να αφορά τη ζωή του σπουδαίου και εμβληματικού προπονητή Σβεν Γκόραν Έρικσον. Λίγο πριν φύγει από τη ζωή οι δηλώσεις του και τα μαθήματα ζωής συγκλονίζουν. 

"Μην το μετανιώσεις. Χαμόγελο. Ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες και κοινό. Ήταν φανταστικό. Ελπίζω ότι θα με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο, που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε. Χαμογελάστε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, το κοινό. Ήταν όλα φανταστικά. Φροντίστε τον εαυτό σας, φροντίστε τη ζωή σας και ζήστε την. Αντίο!". Ανατριχίλα, σοκ και συγκίνηση!

Η άποψη του για το θάνατο δε και ο γενναίος τρόπος με τον οποίο τον αντιμετώπισε σοκάρει. Κοίταξε τον καρκίνο κατάματα και έδωσε τη δική του "μάχη" μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της ζωής του. "Μέχρι τώρα είμαι υγιής και άρρωστος άνθρωπος. Το να λέω ότι δεν φοβάμαι να πεθάνω, υποθέτω, είναι ψέμα. Μερικές φορές περνάει από το μυαλό μου, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Η ζωή είναι και θάνατος, πρέπει να μάθεις να τον αποδέχεσαι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, «Ναι, ήταν καλός άνθρωπος. Αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό. Είχα μια καλή ζωή".

SVEN | OFFICIAL TRAILER 🎬
"Οι γιατροί δεν ξέρουν πόσο καιρό είμαι έτσι. Μπορεί να είναι ένας μήνας ή ένας χρόνος. Τώρα μπορείς να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Δες το θετικό στα πράγματα και μην παρασύρεσαι από αντιξοότητες, γιατί αυτή είναι φυσικά η μεγαλύτερη αντιξοότητα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ. Αλλά μπορώ να κάνω κάτι καλό με αυτό", τα μαθήματα ζωής που διδάσκει στον κόσμο τον οποίο προτρέπει να βρίσκει τη θετική πλευρά στα πράγματα παρά τις αντιξοότητες.