Ακόμα ένα ρεκόρ, αυτή τη φορά εκτός γηπέδων, σπάει ο 18χρονος επιθετικός της Μπαρτσελόνα και κάτοχος του Euro 2024, Λαμίν Γιαμάλ.

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος υποψήφιος για τη «Χρυσή Μπάλα» χάρη στην εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε, που κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Ισπανία.

* Διαβάστε επίσης: Χρυσή Μπάλα: Αυτές είναι οι 30 υποψηφιότητες για το βραβείο - Χωρίς Ρονάλντο, Μέσι

Φέτος ο πιτσιρικάς μετρά ήδη τέσσερις ασίστ και ένα γκολ σε μόλις τέσσερις αγώνες στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα «L'Èquipe» αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, λέγοντας:

«Πάντα πήγαινα παντού με την μπάλα μου. Την έπαιρνα στο σχολείο και την έκρυβα στην τάξη, γιατί η δασκάλα δεν με άφηνε να την κρατήσω. Έπαιζα με τα σκυλιά, πάντα έτρεχα μαζί τους: το να παίξεις εναντίον ενός σκύλου είναι το πιο δύσκολο πράγμα».

Λαμίν Γιαμάλ: Τα είδωλα του 18χρονου Ισπανού

Ο Γιαμάλ μίλησε επίσης για τα είδωλά του και τις πρώτες του ποδοσφαιρικές αναμνήσεις: «Ο Νεϊμάρ όταν ήταν στη Σάντος, προφανώς ο Μέσι, η Βίγια, όλη αυτή η Μπαρτσελόνα. Ήταν οι πρώτοι αγώνες που είδα και οι πρώτες μου ποδοσφαιρικές αναμνήσεις. Παίζοντας στο δρόμο, ένας εναντίον ενός, αυτό με βοήθησε να ξεπεράσω τον φόβο να αντιμετωπίσω τους μεγάλους. Εκείνοι ήταν 20 και εγώ 11».

Θυμήθηκε επίσης την παρθενική του προπόνηση με την πρώτη ομάδα: «Η Μπαρτσελόνα είναι ο σύλλογος που διαχειρίζεται καλύτερα τους παίκτες. Ντρεπόμουν την πρώτη μέρα που μπήκα στα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας, ήμουν πολύ νευρικός. Σιγά σιγά έχασα αυτή την αίσθηση της ντροπής και στο ντεμπούτο μου δεν είχα, ήμουν νευρικός».

Λαμίν Γιαμάλ για σύγκριση με τον Μέσι: Καλύτερα να μην δίνω σημασία

Σχετικά με τη σύγκριση με τον Μέσι, είπε: «Είμαι ένας τύπος που δεν του αρέσει να χαλαρώνει αλλά ούτε και να υπερβάλλει. Καλύτερα να μη δίνω σημασία στη σύγκριση, ακόμα κι αν δεν με ενοχλεί. Αν σε συγκρίνουν με τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία, είσαι στον σωστό δρόμο».