Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο επίκεντρο το καλοκαίρι αναφορικά με τις μεταγραφές που έκανε αλλά και για την πίεση που του ασκήθηκε για τον Φώτη Ιωαννίδη.

Αναμφίβολα είναι αυτή τη στιγμή ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη αγωνιστική βελτίωση. Ο Φώτης Ιωαννίδης πριν από δύο χρόνια ήταν ένα πρότζεκτ που κανείς δεν ήταν σίγουρος πως θα βγει. Ωστόσο πήγαν όλα εξαιρετικά για τον Παναθηναϊκό ενώ και ο ίδιος κάθε φορά παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένος.

Ο 24χρονος επιθετικός έφτασε να γίνει πόλος έλξης πολλών ομάδων φέτος το καλοκαίρι. Βέβαια τόσο η Σπόρτινγκ, όσο και οι Λέστερ, Σαουθάμπτον, Ίπσουϊτς, Μπολόνια δεν έφτασαν τα 30.000.000 ευρώ που θα έκαναν τον Παναθηναϊκό να το συζητήσει.

Πλέον ο Έλληνας επιθετικός έμεινε στην ομάδα και πάει για δεύτερη αναπροσαρμογή συμβολαίου, μέσα σε 1.5 χρόνο και όχι άδικα. Το υπάρχον συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027.

Οι επαφές για την νέα ανανέωση έχουν να κάνουν με επέκταση έως το 2028 και απολαβές που ετησίως θα ξεπερνούν το 1.700.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους.

Δύοι αναπροσαρμογές συμβολαίων και τρελή εκτόξευση χρημάτων για τον Φώτη Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος όταν αποκτήθηκε από τον Λεβαδειακό είχε συμβόλαιο που δεν ξεπερνούσε τις 300.000 ευρώ! Τουλάχιστον με βάση τα όσα αναφέρονταν εκείνη την εποχή και τα οποία δεν είχαν επιβεβαιωθεί.

Αναφορικά με τον Λεβαδειακό και το ποσοστό μεταπώλησης, το οποίο πούλησε στον Παναθηναϊκό, πριν από 4 μήνες, λέγεται πως του απέδωσε ένα ποσό πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο ματς της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στην Φινλανδία έβαλε δύο γκολ. Και η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ολοένα και ανεβαίνει. Αν συνεχίσει έτσι τότε είναι δεδομένο πως μπορεί να αποτελέσει και την πλέον ακριβότερη πώληση που έχει κάνει ποτέ ελληνική ομάδσ.