Το Nations League πέρασε στην 2η αγωνιστική με τη νίκη της Γαλλίας με 2-0 στο ντέρμπι με το Βέλγιο να ξεχώρισε από τον δεύτερο όμιλο της League A.
Ο Οσμάν Ντεμπελέ με ασίστ και γκολ ήταν αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης των "τρικολόρ".

Η Γαλλία δεν είχε κανένα περιθώριο απέναντι στο Βέλγιο για νέα απώλεια μετά το "χαστούκι" από την Ιταλία (1-3) στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.



Ιδανικό ξεκίνημα της Ιταλίας στο Nations League


Με κεκτημένη ταχύτητα από την "τριάρα" επί της Γαλλίας στο Παρίσι, η Ιταλία έκανε το 2Χ2 στον Β΄ όμιλο της League A. Ξανά, μάλιστα, εκτός έδρας, αυτή την φορά επί του Ισραήλ σε ουδέτερη έδρα της Βουδαπέστης, με 2-1.

Σε διάστημα τριών ημερών ο Φρατέζι, βρήκε ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, ανοίγοντας το δρόμο για το «διπλό» της "σκουάντρα ατζούρα", που από πολύ νωρίς έγινε «αφεντικό» για την πρωτιά του γκρουπ.


Η βραδιά του Σέσκο με τη Σλοβενία


Το μεγάλο αστέρι της Σλοβενίας, Μπένιαμιν Σέσκο, έβαλε την υπογραφή του στο παιχνίδι με το Καζακστάν, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την εθνική ομάδα της χώρας του στην πρώτη της νίκη στο Nations League.

Με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος κι άλλο ένα στο δεύτερο, ο επιθετικός της Λειψίας χάρισε το πρώτο (άνετο) τρίποντο στην ομάδα του Ματίας Κεκ (3-0) στον Γ' όμιλο της League B.

Στο αρχικό σχήμα των γηπεδούχων βρέθηκε ξανά ο Άνταμ Τσέριν του Παναθηναϊκού, ενώ ο συμπαίκτης του στο "τριφύλλι", Άντραζ Σπόραρ, έμεινε στον πάγκο.

Συντριβή για την Κύπρο στο Nations League


Βαριά ήττα γνώρισε στη Λάρνακα η Κύπρος από το Κόσοβο (0-4). Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια προερχόταν από το "διπλό" επί της Λιθουανίας στην πρεμιέρα, σε αντίθεση με τους Κοσοβάρους, που αντέδρασαν άμεσα μετά το εντός έδρας «χαστούκι» από τη Ρουμανία (0-3).

Δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι, με τα δύο του β΄ μέρους από τους Ραχμάνι και Ντελόβα (48', 55'), οι οποίοι μπήκαν ως αλλαγή στο 46ο λεπτό.

Η Τουρκία υποχρέωσε την Ισλανδία στην πρώτη της ήττα με το χατ τρικ του Ακτούρκογλου στο 2', 52' και 88' (3-1).

Με το "βαρύ πυροβολικό" της, Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει στο 83', η Νορβηγία επικράτησε με 2-1 της Αυστρίας, ενώ η Ρουμανία έκανε το 2Χ2.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των σημερινών παιχνδιών (9/9) 2ης αγωνιστικής στο Nations League έχουν ως εξής:

LEAGUE A

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

2η αγωνιστική

Γαλλία - Βέλγιο 2-0
(30' Κολό Μουανί, 57' Ντεμπελέ)

Ισραήλ - Ιταλία 1-2
(90' Αμπού Φανί - 38΄ Φρατέζι, 62' Κιν)

LEAGUE B

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

2η αγωνιστική

Νορβηγία - Αυστρία 2-1
(9' Μίρε, 83' Χάαλαντ - 37' Ζάμπιτσερ)

Σλοβενία - Καζακστάν 3-0
(23', 28', 63' Σέσκο)


Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ

2η αγωνιστική

Μαυροβούνιο - Ουαλία 1-2
(73' Καμάι - 1' Μουρ, 3' Γουίλσον)


Τουρκία - Ισλανδία 3-1
(2', 52', 88' Ακτούρκογλου - 37' Πάλσον)


LEAGUE C


Β΄ ΟΜΙΛΟΣ


2η αγωνιστική

Κύπρος - Κόσοβο 0-4
(9' πέν, 21' Μουρίκι, 48' Ραχμάνι, 55' Ντελόβα)

Ρουμανία - Λιθουανία 3-1
(4' Μιχάιλα, 87' πέν. Μάριν, 90'+2 Μιτρίτα - 34' Κούσις)