Πρόκειται για τον καλύτερο προπονητή στην ιστορία της Euroleague, έχοντας καταφέρει τα περισσότερα τρόπαια από κάθε άλλον. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τονίζει πως τα μπάτζετ δεν παίζουν... μπάσκετ και πως ο Ερυθρός Αστέρας με την Παρτιζάν έχουν ελπίδες για κάτι καλό στη διοργάνωση.

Ομπράντοβιτς: "Για να παίξεις στη Euroleague, πρέπει να πληρώσεις"

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια τα μπάτζετ στη Euroleague έχουν αρχίσει και ξεφεύγουν από κάθε λογική, με τις τούρκικες κυρίως ομάδες να δίνουν τεράστια συμβόλαια στους παίκτες του για να καταφέρουν να τους κρατήσουν και να μη φύγουν για το NBA.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει δουλέψει στο παρελθόν με πολύ μεγάλα μπάτζετ, τόσο στον Παναθηναϊκό AKTOR όσο και στη Φενερμπαχτσέ, ενώ φέτος στην Παρτιζάν δοκίμασε κάτι που είχε πραγματοποιήσει το 1995, αλλάζοντας ουσιαστικά όλη την ομάδα για να πετύχει κάτι καλό.

Σε δηλώσεις του ο Σέρβος τεχνικός τόνισε πως ναι μεν παίζουν σημαντικό ρόλο τα χρήματα στη Euroleague, καθώς πρέπει να δελεαστεί ένας παίκτης για να έρθει στην ομάδα, αλλά τα τρόπαια δεν έρχονται μόνο με τα χρήματα.

"Για να παίξεις στην EuroLeague, πρέπει να πληρώσεις. Ένας καλός μπασκετμπολίστας κοστίζει ένα ή δύο εκατομμύρια ευρώ. Τα μπάτζετ δεν παίζουν μπάσκετ βέβαια και οι ομάδες με τα μεγαλύτερα μπάτζετ δεν κερδίζουν πάντα την EuroLeague. Υπό αυτή την έννοια, πιστεύω ότι ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτιζάν μπορούν να κάνουν πολλά.

Μία χρονιά προπόνησα την ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ και μετά ποτέ ξανά. Αυτή είναι μια ιστορία που λέγεται και δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Είναι εύκολο να πάτε και να ψάξετε στα sites.

Όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει κάτι, δεν μπορεί, φαίνεται ότι λέει ψέματα. Όταν ένα ψέμα επαναλαμβάνεται 500 φορές, τότε είναι πιο εύκολο για όλους. Για να μην μιλήσω για την προπαγάνδα κτλ".