Η πρεμιέρα της Euroleague πλησιάζει όλο και περισσότερο, με τις ομάδες να ολοκληρώνουν τα ρόστερ τους με τις τελευταίες μεταγραφές. Στη Φενερμπαχτσέ φαίνεται πως μετάνιωσαν την απόκτηση του Λούκα Σάμανιτς και βάζουν στη θέση του τον Κεμ Μπιρτς που επιστρέφει στη διοργάνωση.

Γίνεται ισχυρότερη στη Euroleague η Φενερμπαχτσέ με τη μεταγραφή του Μπιρτς

Ένα ρόστερ το οποίο θα μπορέσει να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στη Euroleague θέλει να φτιάξει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τη διοίκηση της Φενερμπαχτσέ να του έχει κάνει μέχρι στιγμής όλα τα χατίρια στο κομμάτι των μεταγραφών.

Η τούρκικη ομάδα ενισχύθηκε σημαντικό στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, έχτισε τον κορμό που χρειάζεται για τα πολλά απαιτητικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν και πλέον φαίνεται πως κινείται για να βάλει τις τελευταίες "πινελιές" που θα την απογειώσουν.

Όπως είναι λογικό σε κάθε μεταγραφή υπάρχει κι ένα ρίσκο, με την επιλογή του Λούκα Σάμανιτς να φαίνεται πως είναι λανθασμένη από τη πλευρά των Τούρκων που έψαξαν ήδη να βρουν τον αντικαταστάτη του, πριν καν προλάβει να αγωνιστεί σε κάποιο επίσημο παιχνίδι της ομάδας.

Ο εκλεκτός του "Σάρας" είναι ο Κεμ Μπιρτς, με τον Καναδό σέντερ να γνωρίζει πολύ καλά τη Euroleague, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού πριν πάρει την απόφαση να μετακομίσει στο NBA όπου και ρίξει... μαύρη πέτρα πίσω του.



Ο 32χρονος ψηλός - που αγωνίστηκε κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 με τον Καναδά - επέστρεψε στην Ευρώπη στα μέσα της προηγούμενης σεζόν για λογαριασμό της Τζιρόνα και άρχισε να αποκτάει ξανά αγωνιστικό ρυθμό μετά από αρκετό καιρό.

Ο Μπιρτς αγωνίστηκε στους "ερυθρόλευκους" τη σεζόν 2016/17 και είχε σε 37 παιχνίδια στη Euroleague, 7,3 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 0,3 ασίστ, 1,0 τάπα, και 0,5 κλέψιμο ανά αγώνα, με την αθλητικότητα του να ξεχωρίζει αποδεικνύοντας πως είναι πολύ καλός μπλοκέρ.

Ο Γιασικεβίτσιους ήθελε έναν παίκτη με αυτά τα χαρακτηριστικά κάτω από τη ρακέτα, καθώς ο Νικολό Μέλι - που μετακόμισε κι εκείνος για την Τουρκία το καλοκαίρι - δεν μπορεί να τα προσφέρει και ο Καναδός μπορεί να βοηθήσει και να προστατεύσει το καλάθι της ομάδας του.