Η Φενέρμπαχτσε θέλει να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα επίπεδα και "χτίζει" ένα ρόστερ ικανό να την οδηγήσει σε επιτυχίες και τίτλους! Η τουρκική ομάδα που ήταν αρκετά ενεργή στο καλοκαιρινό μεταγραφικό "παζάρι" και θέλησε να βάλει μια ακόμα... πινελιά εντάσσοντας στο δυναμικό της τον Τούρκο σέντερ, Κεμ Μπιρτς με τις... ευλογίες του Σάρας Γιασικεβίτσιους!

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Κεμ Μπιρτς

Ο Λούκα Σάμανιτς αποκτήθηκε με μεγάλες βλέψεις από την Φενέρμπαχτσε ωστόσο δεν πρόσεφερε τα προβλεπόμενα με αποτέλεσμα ο Σάρας Γιασικεβίτσιους να ψάχνει άλλες λύσεις για να τον αντικαταστήσει και να αναβαθμίσει την γραμμή των σέντερ του! Βρήκε τον "εκλεκτό" στο πρόσωπο του Κεμ Μπιρτς ο οποίος είναι έτοιμος να επιστρέψει ξανά στην Euroleague στην οποία είχε φτάσει μέχρι τον τελικό τη σεζόν 2016/17 με τη φανέλα του Ολυμπιακού!

Ο διεθνής Καναδός σέντερ που τον είδαμε να αγωνίζεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, επέστρεψε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ την περσινή σεζόν μετά από 6 χρονιές στο NBA για λογαριασμό της Χιρόνα με την οποία σε 12 παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος μέτρησε κατά μέσο όρο 8.8 πόντους, 5.7 ριμπάουντ και 0.8 τάπες ανά 23:30 λεπτά συμμετοχής. 

Στον "μαγικό" κόσμο του μπάσκετ φόρεσε τις φανέλες των Ορλάντο Μάτζικ και Τορόντο Ράπτος, ξεχώρισε για την αθλητικότητά του και είναι έτοιμος να δείξει ξανά την κλάση του στην Euroleague, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.