Το μεσημέρι της Τετάρτης (11/09) έσκασε η "βόμβα" από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο και άλλους... εξπέρ των μεταγραφικών αποκαλύψεων ότι η ΑΕΚ συμφώνησε με την Τσέλσι για τον δανεισμό του Νταβίντ Ντατρό Φοφανά. Μέχρι τις 12 το βράδυ η "Ένωση" είχε προθεσμία να κάνει δικό της τον Ιβοριανό στράικερ και αυτό γιατί τότε έκλεινε το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα. Ύστερα από συζητήσεις επί... συζητήσεων με τους "μπλε" το deal δεν προχώρησε λόγω κάποιων όρων της αγγλικής ομάδας που δεν έγιναν αποδεκτοί από τον ισχυρό ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Μάριο Ηλιόπουλο.



Οι λόγοι που οδήγησαν σε "ναυάγιο" το deal της AEK με τον Φοφανά

Τόσο ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο όσο κι άλλοι κορυφαίοι του είδους στις μεταγραφές δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι η ΑΕΚ συμφώνησε με την Τσέλσι για τον μονοετή δανεισμό του Φοφανά, ο οποίος περιελάμβανε και μη υποχρεωτική οψιόν αγοράς ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών, περίπου δηλαδή 24 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Ιβοριανός στράικερ είχε πει το "ναι", η έγκριση είχε έρθει από τον Ματίας Αλμέιδα και αυτό που απέμενε ήταν η διαδικασία εγγράφων, αλλά και να διευθετηθούν κάποιοι όροι.

Από την πλευρά της "Ένωσης" υπήρχε η διάθεση να προχωρήσει η περίπτωσή του παρά το γεγονός ότι είχε αποκτήσει προ ημερών τον Φραντζί Πιερό και η ομάδα να είχε συνολικά τρεις φορ στη γραμμή κρούσης. Και ενώ από την πλευρά της ΑΕΚ τα πράγματα κυλούσαν με θετικό πρόσημο, η Τσέλσι επανήλθε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ρεπορτάζ γύρω από την ομάδα, με δυο διαφορετικούς όρους, οι οποίοι έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο για να μην ολοκληρωθεί ποτέ ο δανεισμός του παίκτη.

Ο άλλος όρος που φαίνεται να τέθηκε από την πλευρά της Τσέλσι ήταν ότι οι "μπλε" θα είχαν το δικαίωμα να πάρουν πίσω τον Φοφανά στις μεταγραφές του Ιανουαρίου σε περίπτωση που ενδιαφερόταν ομάδα να τον αγοράσει κι όλα αυτά θα γίνονταν δίχως να έχει η "Ένωση" κάποιο όφελος. Μάλιστα, υπήρχαν αλλαγές και σε ό,τι αφορά στο ύψος της αγοράς του αλλά και στο ποσοστό μεταπώλησης, ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" έδειχναν διάθεση και ήταν... ανοικτοί για να βρουν λύση.


Τι λένε στην Αγγλία για το "χαλασμένο" deal της Τσέλσι με την ΑΕΚ για τον Φοφανά

Τα ρεπορτάζ της Τσέλσι και γενικότερα τα αγγλικά ειδησεογραφικά σάιτ στέκονται στο γεγονός ότι η Τσέλσι και η ΑΕΚ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν έγκαιρα στους όρους του συμβολαίου του παίκτη και πως στους "μπλε" έχει επί της ουσίας μείνει στο ρόστερ ένας παίκτης που ήθελαν να "ξεφορτωθούν" καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του συλλόγου και στόχος όλων ήταν να τον παραχωρήσουν.

Σάιτ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Τσέλσι αναφέρουν ότι με την ΑΕΚ δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην τελική τιμή και στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, ενώ σε αυτό που στέκονται είναι στο κομμάτι του χρόνου, ότι δηλαδή η όλη διαπραγμάτευση της Τσέλσι με την "Ένωση" δεν έγινε έγκαιρα. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με την τρέχουσα διοίκηση της Τσέλσι.

Παράλληλα, σχολιάζουν ότι η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών δεν ήταν τόσο σταθερή όσο αρχικά παρουσιάζοταν από τα δημοσιεύματα (π.χ. Ρομάνο), ενώ σημειώνουν ότι αν υπήρχε περισσότερος χρόνος, τότε θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Μάλιστα, επικρατεί αναβρασμός και στις τάξεις των οπαδών για τους οποίους ο Φοφανά είναι ανεπιθύμητος και θέλουν να τον δουν να αποχωρεί από τον σύλλογο για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Πλέον η Τσέλσι προσπαθεί να βρει ομάδα για να τον παραχωρήσει, καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή και ο χρόνος της το μόνο σίγουρο ότι δεν είναι... σύμμαχος! Οι μεταγραφικές αγορές που είναι ακόμη ανοικτές είναι λίγες και ο Φοφανά είναι στη λίστα των παικτών που δεν "χωρούν" στο ρόστερ και πρέπει να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.