Το σημείο που κρίθηκε οριστικά η παραμονή του Φώτη Ιωαννίδη στον Παναθηναϊκό ήταν το παιχνίδι πρόκρισης στη League Phase του Conference League με τη Λανς. Οι "πράσινοι" κρατούσαν το κάστρο της παραχώρησής του απόρθητο και δικαιώθηκαν, αφού η πρόκριση θα φέρει τα απαιτούμενα έσοδα ώστε να μην ενδώσουν σε όποιον πειρασμό. 

Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, και από τις δηλώσεις του Ρούμπεν Αμορίμ. Ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας δήλωνε πως είναι ο ιδανικός για τους "πράσινους" της Πορτογαλίας. Ωστόσο σε τοποθέτησή του στο περιθώριο του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Αρούκα (13/9-22:15), για την 5η αγωνιστική της Primeira Liga, ο Αμορίμ τόνισε ότι ασχολείται μόνο με αυτούς που έχει. "Δεν είναι παίκτης μας, δεν ανησυχώ, ανησυχώ για το αν θα κρατήσουμε τους παίκτες μας. Να κρατήσουμε τον Βίκτορ Γκιόκερες, να κρατήσουμε τον Κόνραντ Χάρντερ, να πάρουμε τον Ροντρίγκο Ριμπέιρο για να εξελιχθεί στην I Liga... Είμαστε επικεντρωμένοι στους επιθετικούς μας", τόνισε. 

Παναθηναϊκός: Ομολογία αποτυχίας 

Παρ' όλα αυτά, ο Αμορίμ έκανε λόγο για ομολογία αποτυχίας. Σχολίασε πως "όλοι γνώριζαν ότι είχαμε ένα σχέδιο για έναν έτοιμο παίκτη, που τελικά δεν πήραμε. Μιλήσατε ακόμη και για αποτυχία και είναι αλήθεια. Το ότι δεν πήραμε τον Ιωαννίδη είναι αποτυχία". 

Το ερώτημα επανήλθε αφού ο διεθνής επιθετικός έκανε όργια στα πρώτα δύο παιχνίδια της εθνικής Ελλάδος στο Nations League. Ο Ιωαννίδης σκόραρε ένα γκολ της Εθνικής στο εκτός έδρας 2-0 επί της Ιρλανδίας, ενώ έβαλε δύο και στο εντός 3-0 με τη Φινλανδία.