Μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ράφα Ναδάλ για την αποχώρησή του στο Laver Cup, που θα γίνει στο Βερολίνο από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, είναι να αναρωτιέται κάποιος για το φινάλε του. Ο Ναδάλ θα μπορούσε να κάνει ό,τι ο Ρότζερ Φέντερερ τον Σεπτέμβριο του 2022. Να πει το "αντίο" του στο τένις στη διοργάνωση που συγκρούεται η ομάδα της Ευρώπης με εκείνη των ΗΠΑ. Ο Ναδάλ, όμως, δεν θα συμμετέχει και ουδείς γνωρίζει αν θα πάρει μέρος σε άλλο τουρνουά. 

Πλέον, το ιδεατό θα είναι να παίξει για τελευταία φορά στο προσεχές Roland Garros, τον Ιούνιο του 2025. Εκεί που είναι η διοργάνωσή του. Αν δεν κατορθώσει να μπει ξανά στο κορτ για κάποιο επίσημο παιχνίδι, το τελευταίο του θα είναι η ήττα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Ράφα Ναδάλ: Η ανακοίνωσή του για το Laver Cup

Είμαι πολύ απογοητευμένος που μοιράζομαι μαζί σας τα νέα πως δεν θα είμαι σε θέση να παίξω στο Laver Cup του Βερολίνου την επόμενη εβδομάδα. Είναι ένα ομαδικό τουρνουά και πραγματικά υποστηρίζω την Team Europe, γι' αυτό και πρέπει να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο από εμένα και να νικήσει.

Είχα πολλές υπέροχες και όμορφες αναμνήσεις στο Laver Cup και πραγματικά ανυπομονούσα να βρεθώ ξανά με τους συμπαίκτες μου και τον Μπγιορν (Μποργκ), στο τελευταίο του τουρνουά ως αρχηγός. Εύχομαι τα καλύτερα στην Team Europe και θα την υποστηρίζω από μακριά.