Το "μενού" των σημερινών αθλητικών μεταδόσων είναι πλούσιο σε θέαμα και αγωνίσματα! Τόσο ο στίβος όσο και το ποδόσφαιρο έχουν την... τιμητική τους! Μίλτος Τεντόγλου και Εμμανούηλ Καραλής είναι έτοιμοι να... λάμψουν στον τελικό του Diamond League των Βρυξελλών για μια ακόμα διάκριση, ενώ δράση υπάρχει και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και συγκεκριμένα σε La Liga, Bundesliga, Ligue 1 και στο Liga Portugal.

Tελικός για Τεντόγλου και Καραλή στο Diamond League των Βρυξελλών

Στις Βρυξέλλες πέφτει η... αυλαία του Diamond League, όπου υπάρχει έντονο ελληνικό χρώμα, με τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Εμμανουήλ Καραλή να αγωνίζονται στον τελικό μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης όπου στόχος τους είναι ακόμα μια πρωτιά και διάκριση. Στους τελικούς του μήκους και του επί κοντώ αντίστοιχα θα "μονομαχήσουν" με τους κορυφαίους του είδους.

Ο τελικός του μήκους είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 20:17 ώρα Ελλάδας, με τη συμμετοχή έξι αθλητών. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Παρισιού Τεντόγλου που είχε πάρει την πρωτιά και στο Diamond League της Λωζάνης, θα ριχτεί στη... μάχη μαζί με τον Τζαμαϊκανό Γουέιν Πίνοκ, που αναδείχθηκε ασημένιος στο Παρίσι, τον Ιταλό "χάλκινο" Ολυμπιονίκη Ματία Φουρλάνι, τον Ελβετό Σιμόν Εχάμερ (τέταρτος στο Παρίσι), αλλά και τους Τζαμαϊκανούς Τατζέι Γκέιλ και Κάρεϊ ΜακΛάουντ.

Λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 20:45 είναι προγραμματισμένος ο τελικός στο άλμα επί κοντώ, με τη συμμετοχή επτά αθλητών, με τον χάλκινο Ολυμπιονίκη μας Εμμανουήλ Καραλή και τον χρυσό Ολυμπιονίκη Μόντο Ντουπλάντις να "κλέβουν την παράσταση και τον Σουηδό να θεωρείται το αδιαμφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά. Ο "ασημένιος" στο Παρίσι Παρίσι Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ, καθώς και ακόμη δύο Αμερικανοί, ο Κέι Σι Λάιτφουτ (κάτοχος του εθνικού ρεκόρ με 6,07μ.) και ο Κρίστοφερ Νίλσεν (τρίτος πέρυσι στη Βουδαπέστη), ο Γάλλος Τιμπό Κολέ και ο Βέλγος Μπεν Μπρούντερς οι άλλοι αθλητές του τελικού.


Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Δράση υπάρχει ξανά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Ξεχωρίζει στο αθλητικό πρόγραμμα ο αγώνας της Ντόρτμουντ με την Κίελο στο "Signal Induna Park" για την 3η αγωνιστική της Bundesliga, με τους "κιτρινόμαυρους" να θέλουν να επιστρέψουν ξανά στα θετικά αποτελέσματα και να βρίσκονται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 4 βαθμούς (1 νίκη και 1 ισοπαλία).

Από κει και πέρα, η Μπέτις υποδέχεται τη Λεγανές στο ματς που ανοίγει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της La Liga, η Λιλ δοκιμάζεται στην έδρα της Σεντ Ετιέν για την 4η αγωνιστική της Ligue 1, ενώ η πρωτοπόρος του πορτογαλικού πρωταθλήματος Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, που έχει κάνει το 4/4, φιλοδοξεί να πάρει μια ακόμη νίκη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρούκα για την 5η αγωνιστική.


Aναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

12:00 COSMOTE SPORT 9 HD Ταζµάνια Τζακτζάµπερς – Κουίµσα FIBA Intercontinental Cup Σιγκαπούρη  μπάσκετ

12:30 ΑΝΤ1+ Formula 1 Baku City Circuit, Practice 1
15:00 COSMOTE SPORT 9 HD Αλ Ριάντ – Μάλαγα FIBA Intercontinental Cup Σιγκαπούρη μπάσκετ