Η... λάμψη και η αστερόσκονη του Champions League μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου του ποδοσφαίρου και κάθε χρόνο η ερώτηση είναι μια. Ποια ομάδα θα σηκώσει στον ουρανό το βαρύτιμο τρόπαιο; Η βρετανική εταιρία Opta έψαξε, ανέλυσε τα δεδομένα, σύγκρινε τα στατιστικά και κατέληξε στην ομάδα που σύμφωνα με την έρευνά της θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Opta... δεν δίνει την Ρεάλ Μαδρίτης πρώτο φαβορί για το Champions League!

Παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε την περσινή σεζόν το Champions League, είναι η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή των κατακτήσεων με 15 (!) συνολικά, δείχνει ο,τι μπορεί να φτάσει στον τίτλο με κάθε τρόπο και ενισχύθηκε με έναν από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως, τον Κιλιάν Εμπαπέ, η Opta δεν δίνει πρώτο φαβορί τη "Βασίλισσα".

Πρώτο φαβορί λοιπόν δίνει την Μάντσεστερ Σίτι και δίνει στην πρωταθλήτρια Αγγλίας ένα ποσοστό πιθανοτήτων 25,3% για την κατάκτηση, ενώ τοποθετεί την Ρεάλ στην δεύτερη θέση με 18,2%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ίντερ με 10,9%, τέταρτο φαβορί είναι η Άρσεναλ με 6,3%, ενώ το "παζλ" της πεντάδας συμπληρώνει η περσινή νταμπλούχος Γερμανίας, Μπάγερ Λεβερκούζεν με 5,4%.

Ακολουθούν μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα Μπαρτσελόνα (5,2%), Λίβερπουλ (4,2%), Μπάγερν Μονάχου (4,1%), Παρί Σεν Ζερμέν (4,1%) κι άλλες... πολλές, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι 9 (!) ομάδες δίνονται με… μηδενικές πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου.

champions_league