Η βαριά ήττα με 4-0 από το Κόσοβο στο Nations League ήταν και η... σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Τιμούρ Κετσπάγια στην εθνική Κύπρου και όπως αποφασίστηκε ύστερα από συνάντηση που και ο ίδιος ζήτησε με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, οι δυο πλευρές θα ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Επίσημα τέλος από την εθνική Κύπρου ο Τιμούρ Κετσπάγια

O Tιμούρ Κετσπάγια ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Κύπρου τον Ιούνιο του 2022 και δύο χρόνια αργότερα οι δυο πλευρές αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους. Τα κακά αποτελέσματα, η προβληματική αγωνιστική εικόνα και ο... διασυρμός από το Κόσοβο στο Nations League είχαν ως αποτέλεσμα το "διαζύγιο" μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο 56χρονος προπονητής μάλιστα ήταν αυτός που έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας που ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα, ο οποίος μέσω γραπτής δήλωσής του γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας και ευχαρίστησε τον Κετσπάγια για τις υπηρεσίες του. Αξίζει να τονιστεί ότι ο Γεωργιανός τεχνικός τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια δραστική αλλαγή!


Αναλυτικά όσα αναφέρει η γραπτή δήλωση του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα:

"Κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχα με τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, κ. Τιμούρ Κετσπάγια, ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με την εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους τελευταίους δύο αγώνες, αλλά και νωρίτερα.

Ο κ. Κετσπάγια έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις για τη βελτίωση της αγωνιστικής απόδοσης και του κλίματος στην Εθνική μας ομάδα. Ο ίδιος υπέδειξε ότι ενδεχομένως αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι μια δραστική αλλαγή.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Εθνική μας ομάδα ο κ. Τιμούρ Κετσπάγια θα επιδείκνυε επαγγελματισμό, σοβαρότητα και την αποδεδειγμένη του αγάπη για την Εθνική Ομάδα και το ποδόσφαιρο γενικότερα. Η στάση του τον τιμά, αλλά για όσους τον γνωρίζουν, δεν αποτελεί έκπληξη. Δυστυχώς, ούτε ο κ. Κετσπάγια ούτε η Ομοσπονδία καταφέραμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τιμούρ Κετσπάγια και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο".