Ο Κλοντ Μακελελέ αφού προτάθηκε στον Astera AKTOR, έδειξε θετικός για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και το μόνο που απέμενε ήταν να έρθει στην χώρα μας για να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στους Αρκάδες και να αρχίσει η νέα του... εποχή! Ο άλλοτε σταρ των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και εθνικής Γαλλίας πάτησε Ελλάδα και αναμένεται εντός της ημέρας στην Τρίπολη για να υπογράψει το συμβόλαιο του και να ολοκληρωθεί και επίσημα το "μπαμ".

Στην Ελλάδα για να υπογράψει στον Astera AKTOR o Μακελελέ

Ο Asteras AKTOR μετά τη λύση της συνεργασίας του με τον Μίλαν Ράσταβατς ήθελε να φέρει "δυνατό" όνομα στον πάγκο από το... πάνω ράφι! Σε πρώτο χρόνο στράφηκε στην περίπτωση του Ρόμπιν Κιν όμως εντέλει αν και βρέθηκε κοντά το να επιτευχθεί το deal, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα να εξεταστούν άλλες επιλογές.

Ο Κλοντ Μακελελέ ήταν ο "εκλεκτός" και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες... συστάσεις καθώς έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ποδόσφαιρο με τις φανέλες των Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και εθνική Γαλλίας. Το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09) προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και εντός της ημέρας θα μεταβεί στην Τρίπολη για να βρεθεί με τους ανθρώπους της ομάδας, να υπογράψει το συμβόλαιό του και να γνωριστεί με τους παίκτες.

Μαζί του φέρνει και τον Πολ Κλέμεντ, ο οποίος είναι γνωστός από την προπονητική του θητεία δίπλα στον Κάρλο Αντσελότι στη Ρεάλ, την Μπάγερν και την Παρί Σεν Ζερμέν! Οι στόχοι φυσικά για όλους είναι αρκετά υψηλοί. Υπενθυμίζεται ότι στο παιχνίδι Αρκάδων με τον Ατρόμητο (14/9, 20:00) στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" για την 4η αγωνιστική της Super League, θα κάτσει στον πάγκο ο προπονητής της Β' ομάδας Στάικος Βεργέτης.

Ο Μακελέ έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής στις Μπαστιά και Έουπεν, ενώ έχει διατελέσει χρέη βοηθού προπονητή σε Παρί Σεν Ζερμέν και Σουόνσι. Παράλληλα, είχε υπάρξει τεχνικός διευθυντής στη Μονακό, ενώ έχει δουλέψει στην Τσέλσι τόσο ως ατομικός προπονητής, όσο και ως διαχειριστής δανεικών παικτών.

Ως ποδοσφαιριστής έγραψε τη δική του ιστορία, με το... αποκορύφωμα της καριέρας του παλαίμαχου Γάλλου χαφ να είναι τα πρωταθλήματα που πανηγύρισε με τη φανέλα της Τσέλσι (2004-05, 2005-06) και της Ρεάλ Μαδρίτης (2000-01, 2002-03) καθώς και η κατάκτηση του Champions League με τη "Βασίλισσα" τη σεζόν 2001-02.