Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον θα μνημονεύεται για πάντα τόσο για την προπονητική του λάμψη όσο και για την σπουδαία προσωπικότητα του! Ο Σουηδός τεχνικός που με την απώλειά του σκόρπισε θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κηδεύτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (13/09) στη γενέτειρά του, το Τόρσμι, εκεί όπου βρέθηκαν τόσο τα αγαπημένα του πρόσωπα όσο και πλήθος κόσμου για να τον αποχαιρετήσουν και να περάσει για πάντα στην... αιωνιότητα!

khdeia_svengoraneriksson


To "ύστατο χαίρε" στον σπουδαίο Σβεν Γκόραν Έρικσον και ο φόρος τιμής του Μπέκαμ

Στην εκκλησία Φρικσάντε στη μικρή σουηδική πόλη, Τρόσμπι έδωσαν το παρών σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης τόσο τα αγαπημένα του πρόσωπα όσο και άτομα με τα οποία είχε πορευτεί μαζί στην ποδοσφαιρική και προπονητική του καριέρα! Μάλιστα, λόγω του ότι η εκκλησία δεν χωρούσε παραπάνω από 600 άτομα, αρκετοί έμειναν απ' έξω και παρακολούθησαν την κηδεία του μέσω γιγαντοοθόνης.

sven_goran_erikkson_khdeia

Σ' ένα αρκετά συγκινησιακό κλίμα, οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν ντυμένοι στα μαύρα, άλλοι κρατούσαν κόκκινα τριαντάφυλλα όμως όλοι μοιράζονταν κάτι κοινό. Την θλίψη στο πρόσωπό τους για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους Σβεν Γκόραν Έρικσον. Ανάμεσα τους και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τον οποίο είχε συνυπάρξει για πέντε χρόνια στην εθνική Αγγλίας και ταξίδεψε στην Σουηδία για να τον τιμήσει αλλά και ο πρώην προπονητής της Αγγλίας, Ρόι Χότζον. Το παρών έδωσε επίσης ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Κιμ Σέλστρεμ και ο Αντρέα Μόλεμερμπεργκ.

erikkson_khdeia

Όσον αφορά τα κοντινά και αγαπημένα του πρόσωπα, στην κηδεία του ήταν ο πατέρας του Σβεν Γκόραν Έρικσον, ηλικίας 95 ετών, η κόρη του Λίνα και ο γιος του Γιόχαν, η επί 15 χρόνια σύντροφός του, Γιανίσεθ Αλκιδές καθώς και η Ιταλίδα δικηγόρος Νάνσι Ντελ' Όλιο με την οποία είχε δεσμό για περίπου εννέα χρόνια και "διαλείμματα" στην μεταξύ τους σχέση.

erikkson_khdeia1

Μια από τις στιγμές που όλοι "λύγισαν" ήταν όταν και ακούστηκε από το εκκλησιαστικό όργανο το τραγούδι "Sailing", στη συνέχεια όσοι βρισκόντουσαν στην εκκλησία τραγούδησαν στα σουηδικά τον αγγλικό ύμνο "Amazing Grace", ενώ ξεχώρισε και το ποίημα που είχε διαλέξει η οικογένεια του Σουηδού. Στη συνέχεια, έπαιξε το "Candle in the wind", ενώ η κηδεία έκλεισε με την συγκλονιστική ερμηνεία του "I did it my way" και "Volare".

khdeia_eriksson