Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν μπορεί να είναι παντού και πάντα φορμαρισμένος. Στους δύο τελευταίους αγώνες του για το Diamond League, στη Λωζάνη και τη Ζυρίχη, με κόπο πέρασε τα 8,00μ. και έδειξε ότι σε αυτό το σημείο της σεζόν δεν είναι ιδεατό να φορτσάρει. Αυτό φάνηκε στον τελευταίο φετινό αγώνα του, στις Βρυξέλλες. Παρ' όλα αυτά, ήταν και ο αγώνας που προσπάθησε περισσότερο από όλους. Για να κάνει 8,15μ., έπρεπε να υπερβεί εαυτόν με τρόπο που λίγες φορές το έχει κάνει. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d45d023fa5nd)
Γι' αυτό, κιόλας, περιποιεί παράσημο, παρ' όλο που τερμάτισε δεύτερος. Άλλωστε, ο Τατζάι Γκέιλ, που μέχρι το τελευταίο άλμα του Τεντόγλου στα 8,15μ. και εκείνο του Σιμόν Ιχάμερ στα 8,16μ. ήταν ο μοναδικός που είχε κάνει άλμα πάνω από τα 8μ., και που πήρε τη νίκη με επίδοση 8,28μ., δεν ήταν καν στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αναδεικνύοντας, εν τη απουσία του, τη φθορά στους παρόντες. Είναι ενδεικτικό ότι ο "ασημένιος" ολυμπιονίκης Γουέιν Πίνοκ έκανε τα πρώτα δύο άλματά του μόνο. 

Μίλτος Τεντόγλου: Το πάλεψε παρά την κακή αρχή

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε πολύ κακό ξεκίνημα στον αγώνα των Βρυξελλών, για το Diamond League. Ύστερα από τα 8,48μ. στις αρχές του Αυγούστου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, ο Γρεβενιώτης άλτης έπεσε σταδιακά, με αποτέλεσμα να είναι εκτός φόρμας τη στιγμή της διεκδίκησης του "διαμαντιού". Ο Τεντόγλου, ως πρωτοπόρος στη συνολική βαθμολογία, ξεκίνησε τελευταίος τις προσπάθειές του, αλλά δεν βρήκε ρυθμό. 

Ένα άλμα στα 6,81μ., με -0,3 άνεμο συνοδεύτηκε από κάποιο ακόμα χειρότερο, στα 5,97μ., με +0,2. Ο Τζαμαϊκανός Τατζάι Γκέιλ πήρε το προβάδισμα στο δεύτερο άλμα του, στα 8,28μ., και ούτε ο Σιμόν Ιχάμερ ούτε ο Κάρεϊ ΜακΛίοντ ούτε ο Γουέιν Πίνοκ ούτε ο Ματία Φουρλάνι έμοιαζαν ικανοί να τον ενοχλήσουν. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d45cb2hsbwv5)
Ο Τεντόγλου έκανε άκυρο το τρίτο και η βραδιά προοιώνιζε... χάλια, ώσπου αποφάσισε να αφήσει κάθε ικμάδα ενέργειάς του στο ταρτάν. Τα άλματα στα 7,76μ. και τα 7,83μ. δεν είναι, φυσικά... Τεντόγλου, ωστόσο έδειξαν πόσο πολύ ήθελε κι ο ίδιος να μην παρατήσει τον αγώνα, αν και σε αυτό το σημείο της σεζόν, με τις μπαταρίες ληγμένες και τις διακοπές να επίκεινται, δεν ήταν στην κατάσταση που θα ήθελε. 

Τα 8,15μ. προϋπέθεταν τιτάνια προσπάθεια. Ο Τεντόγλου μπορεί να μην πήρε το διαμάντι, όμως έκανε μια θαυμάσια προσπάθεια τηρουμένων των τριών πρώτων προσπαθειών του.