Με ωραίο αγώνα αποχαιρέτησε την εκπληκτική χρονιά που έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής. Έπειτα από σπουδαίες επιτυχίες, με κορωνίδα των οποίων το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, αλλά και τα τρία πανελλήνια ρεκόρ -ένα εξ αυτών ορόσημο, στα 6μ.- ο Μανόλο πλασαρίστηκε δεύτερος στον αγώνα του Diamond League στις Βρυξέλλες, με επιτυχημένη προσπάθεια στα 5,82μ. 

Εμμανουήλ Καραλής: Τα κατάφερε παρά την υγρασία

Μόνο ο Καραλής και ο Ντουπλάντις πέρασαν με την πρώτη τα 5,62μ. Αυτό έθεσε, αυτομάτως, ζήτημα τακτικής, καθώς οι υπόλοιποι πέντε άλτες, που δεν κατάφεραν να βγάλουν το ύψος με την πρώτη, έπρεπε να πάνε κατευθείαν στα 5,72μ. Ο Μανόλο είχε την ευχέρεια να αφήσει το συγκεκριμένο άλμα και να προσθέσει επιπλέον πίεση στους υπόλοιπους, αφού πέρασε και τα 5,82μ. με την πρώτη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d45dhb2hd8zd)
Μπεν Μπρόντερς και Σαμ Κέντρικς τον ακολούθησαν σε έναν αγώνα που έγινε σε δυσμενείς συνθήκες, με υγρασία και κρύο, με τον "χάλκινο" ολυμπιονίκη στο Παρίσι να διατηρεί το προβάδισμα. Ο Γάλλος Τιμπό Κολέ και οι δύο Αμερικανοί, Κρίστοφερ Νίλσεν και Κέι Σι Λάιτφουτ, παραδόθηκαν σε αυτό το ύψος. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d45dvuentlax)
Ο Ντουπλάντις μπήκε ξανά στον αγώνα στα 5,92μ., άλμα που πέρασε και με το οποίο έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του. Ο Μπρέντερς ήταν ο πρώτος που απέτυχε τρεις φορές στο ίδιο ύψος και ο Καραλής ακολούθησε. Τελευταίος έμεινε ο Σαμ Κέντρικς, που επίσης δεν τα κατάφερε.