Πεντανόστιμο παγωτό σοκολάτας με κρέμα γάλακτος
Γιατί καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν γίνεται
Υλικά
Κουβερτούρα 300 γρ
Γάλα 3 φλυτζάνια
Κρέμα γάλακτος 4 φλυτζάνια
Κρόκοι αυγού 6
Ζάχαρη 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει (το έχουμε αφαιρέσει από την φωτιά). Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ , το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη (αφού έχει κρυώσει πρώτα). Κάθε μία ώρα (60 λεπτά) το βγάζουμε από την κατάψυξη και όπως είναι στο μπολ το χτυπάμε καλά με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία για 4-5 φορές.
πηγή:chefoulis.gr
Κουβερτούρα 300 γρ
Γάλα 3 φλυτζάνια
Κρέμα γάλακτος 4 φλυτζάνια
Κρόκοι αυγού 6
Ζάχαρη 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα ζεσταίνουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να κρυώσει (το έχουμε αφαιρέσει από την φωτιά). Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ , το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη (αφού έχει κρυώσει πρώτα). Κάθε μία ώρα (60 λεπτά) το βγάζουμε από την κατάψυξη και όπως είναι στο μπολ το χτυπάμε καλά με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία για 4-5 φορές.
πηγή:chefoulis.gr