Λαχταριστό κέικ γεμιστό με σοκολάτα
Για τους λάτρεις της σοκολάτας
Υλικά
Για το κέικ
Φαρίνα 500 γρ κοσκινισμένη κόκκινη
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Αυγά 4 σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
Πορτοκάλια 2 τεμ ξύσμα και χυμό
Αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
Για την κρέμα σοκολάτα
Αυγά 2 τεμ
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο ζεστό
Κακάο 125 γρ
Πορτοκάλι 1/2 από τον χυμό του
Οδηγίες
Για το κέικ : Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (εκτός από τα αμύγδαλα φιλέ). Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), δοκιμάζοντας πάντα με ένα μαχαίρι (αν βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο). Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα.
Για την κρέμα σοκολάτα : Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ καλά, προσθέτουμε το λιωμένο και ζεστό βούτυρο , ανακατεύουμε και βάζουμε το κακάο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο .
Αφού έχει κρυώσει καλά το κέικ μας το γυρίζουμε ανάποδα, κόβουμε την πάνω πλευρά ώστε να έχουμε 2 μέρη όχι ίσα (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) κι αδειάζουμε το εσωτερικό του κέικ με το μεγαλύτερο πάχος χαράζοντας πρώτα με μαχαίρι και μετά με το κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το εσωτερικό του κέικ και γεμίζουμε με την κρέμα που πρέπει να έχει κρυώσει (κρατάμε κρέμα και για την επικάλυψη δεν την βάζουμε όλη). Πάνω από την κρέμα πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, αλείφουμε λίγο με κρέμα και το άλλο κομμάτι του κέικ για να κολλήσουν μεταξύ τους,το τοποθετούμε σαν καπάκι πάνω από το γεμιστό κομμάτι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα που κρατήσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες , πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και το απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr
Για το κέικ
Φαρίνα 500 γρ κοσκινισμένη κόκκινη
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Αυγά 4 σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα 1 ποτήρι χλιαρό
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού
Πορτοκάλια 2 τεμ ξύσμα και χυμό
Αμύγδαλα φιλέ για πασπάλισμα
Για την κρέμα σοκολάτα
Αυγά 2 τεμ
Ζάχαρη 1 ποτήρι
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο ζεστό
Κακάο 125 γρ
Πορτοκάλι 1/2 από τον χυμό του
Οδηγίες
Για το κέικ : Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (εκτός από τα αμύγδαλα φιλέ). Χτυπάμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας), δοκιμάζοντας πάντα με ένα μαχαίρι (αν βγει καθαρή η λεπίδα μόνο με υδρατμούς είναι έτοιμο). Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα.
Για την κρέμα σοκολάτα : Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με το μίξερ καλά, προσθέτουμε το λιωμένο και ζεστό βούτυρο , ανακατεύουμε και βάζουμε το κακάο μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού, χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο .
Αφού έχει κρυώσει καλά το κέικ μας το γυρίζουμε ανάποδα, κόβουμε την πάνω πλευρά ώστε να έχουμε 2 μέρη όχι ίσα (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) κι αδειάζουμε το εσωτερικό του κέικ με το μεγαλύτερο πάχος χαράζοντας πρώτα με μαχαίρι και μετά με το κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το εσωτερικό του κέικ και γεμίζουμε με την κρέμα που πρέπει να έχει κρυώσει (κρατάμε κρέμα και για την επικάλυψη δεν την βάζουμε όλη). Πάνω από την κρέμα πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ, αλείφουμε λίγο με κρέμα και το άλλο κομμάτι του κέικ για να κολλήσουν μεταξύ τους,το τοποθετούμε σαν καπάκι πάνω από το γεμιστό κομμάτι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτα που κρατήσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες , πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και το απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr