Εύκολη συνταγή για σπιτική γρανίτα φράουλα
Το «αντίδοτο» του καύσωνα
Υλικά
1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φράουλες και τις περνάτε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο, βάζουμε τον πολτό φράουλας που έχουμε φτιάξει και το σιρόπι - αφού έχει κρυώσει - και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη περίπου για 2 ώρες. Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ μέχρι να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνουμε για άλλες δυο ώρες στην κατάψυξη και μετά σερβίρουμε.
πηγή:tastyday.gr
1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φράουλες και τις περνάτε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο, βάζουμε τον πολτό φράουλας που έχουμε φτιάξει και το σιρόπι - αφού έχει κρυώσει - και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη περίπου για 2 ώρες. Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ μέχρι να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνουμε για άλλες δυο ώρες στην κατάψυξη και μετά σερβίρουμε.
πηγή:tastyday.gr