Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Αμυγδαλόψιχα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Βούτυρο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 2
Ρούμι 3 κουταλιές σούπας
Βούτυρο 1/2 κουταλάκι γλυκού για άλειμμα
Νερό λίγο

Για την γέμιση
Κουβερτούρα 250 γρ
Σοκολάτα γάλακτος 250 γρ
Κρέμα γάλακτος 500 γρ
Μαρμελάδα 1 φλυτζάνι τσαγιού της αρεσκείας μας
Ρούμι 2 κουταλιές σούπας
Κουβερτούρα 1 φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, το βούτυρο σε κομμάτια και το ρούμι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την ζάχαρη και τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε την ζύμη προσθέτοντας και λίγο νεράκι αν χρειαστεί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Αλείφουμε με το βούτυρο την ταρτιέρα μας. Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη και την απλώνουμε στην ταρτιέρα καλά, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Κόβουμε ότι περισσεύει εκτός τοιχωμάτων και την καλύπτουμε με λαδόκολλα. Βάζουμε πάνω της για βάρος κάποια όσπρια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, κόβουμε τις σοκολάτες σε κομμάτια και τις προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά το κατσαρολάκι κι αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την μαρμελάδα με το ρούμι και το απλώνουμε πάνω στην βάση της τάρτας. Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα σοκολάτας και βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για αρκετή ώρα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα υλικά μας. Μπορούμε να γαρνίρουμε από πάνω με τριμμένη κουβερτούρα.
πηγή:chefoulis.gr