Η γνήσια καρμπονάρα γίνεται με αυγό
Η γρήγορη λύση στην πείνα
Υλικά
600 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
300γρ. μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
5 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια Παρμεζάνα και Πεκορίνο ανακατεμένα
ελαιόλαδο
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι & πιπέρι
(προαιρετικά 100ml κρέμα γάλακτος 35%)
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά το μπέικον μαζί με ολόκληρη, ξεφλουδισμένη, τη σκελίδα σκόρδου και πολύ λίγο ελαιόλαδο, μέχρι αυτό να ροδίζει καλά. Πετάμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με λίγο από το τυρί και μια πρέζα αλάτι.( Εάν θέλουμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.)
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε πρώτα το μπέικον με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από το λάδι και το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε καλά. Προσέχουμε να μη μας σφίξει το αβγό με τη θερμοκρασία. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.
Πηγή:tastyday.gr
600 γραμμάρια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
300γρ. μπέικον
1 σκελίδα σκόρδο
5 κρόκους αυγών
100 γραμμάρια Παρμεζάνα και Πεκορίνο ανακατεμένα
ελαιόλαδο
½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
αλάτι & πιπέρι
(προαιρετικά 100ml κρέμα γάλακτος 35%)
Εκτέλεση
Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά το μπέικον μαζί με ολόκληρη, ξεφλουδισμένη, τη σκελίδα σκόρδου και πολύ λίγο ελαιόλαδο, μέχρι αυτό να ροδίζει καλά. Πετάμε το σκόρδο και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί. Αλατοπιπερώνουμε.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με λίγο από το τυρί και μια πρέζα αλάτι.( Εάν θέλουμε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.)
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε πρώτα το μπέικον με την σάλτσα που έχει δημιουργηθεί από το λάδι και το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε το μείγμα των αβγών. Ανακατεύουμε καλά. Προσέχουμε να μη μας σφίξει το αβγό με τη θερμοκρασία. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά.
Πηγή:tastyday.gr