Αφαιρούμε τη φλούδα (το πράσινο και το λευκό κομμάτι) από το καρπούζι.
Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός.
Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και σουρώνουμε τον χυμό να φύγουν τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει στο εσωτερικό του.
Μοιράζουμε τον χυμό στις ειδικές στρογγυλές θήκες για popsicles αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στο τελείωμα τους.
Μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξουν ελαφρά και να δημιουργηθεί μία μικρή κρούστα πάγου στην επιφάνεια του χυμού.
Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε 6-8 στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
Κόβουμε με ειδικό κουπάτ ώστε να είναι ίδια η διάμετρος του ακτινίδιου με τη θήκη και βάζουμε μία φέτα ακτινίδιο πάνω από τον χυμό που έχει ήδη παγώσει.
Βάζουμε το ειδικό ξυλάκι και παγώνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.