Δροσιστικές γρανίτες με καρπούζι και ακτινίδιο
Για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι
- 1 μεγάλο ακτινίδιο
- Αφαιρούμε τη φλούδα (το πράσινο και το λευκό κομμάτι) από το καρπούζι.
- Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός.
- Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και σουρώνουμε τον χυμό να φύγουν τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει στο εσωτερικό του.
- Μοιράζουμε τον χυμό στις ειδικές στρογγυλές θήκες για popsicles αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στο τελείωμα τους.
- Μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξουν ελαφρά και να δημιουργηθεί μία μικρή κρούστα πάγου στην επιφάνεια του χυμού.
- Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε 6-8 στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- Κόβουμε με ειδικό κουπάτ ώστε να είναι ίδια η διάμετρος του ακτινίδιου με τη θήκη και βάζουμε μία φέτα ακτινίδιο πάνω από τον χυμό που έχει ήδη παγώσει.
- Βάζουμε το ειδικό ξυλάκι και παγώνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.