Συστατικά
  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ κ.γ. σαφράν (προαιρετικά)
  • 1 πορτοκάλι φιλεταρισμένο
  • 12 γαρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 60-80 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένη σε φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • κρέμα βαλσάμικο για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Κόβουμε τη μπαγκέτα κάθετα στη μέση.
  • Τα 2 μισά τα κόβουμε οριζόντια δημιουργώντας 4 μπρουσκέτες.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σαφράν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα πορτοκάλι και αφού κόψουμε τις δύο άκρες και καθαρίσουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε στα δύο, ακριβώς στη μέση και κατά μήκος των κεντρικών ινών.
  • Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη σάρκα του φρούτου ανάμεσα στις ίνες.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος.
  • Αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.
  • Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού χαράζουμε τη ράχη της γαρίδας (το πίσω μέρος) από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο, όχι όμως πολύ! Ίσα-ίσα να βλέπουμε το έντερο και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε.
  • Τέλος, ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30'' την κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
  • Απλώνουμε τις μπαγκέτες στον πάγκο εργασίας μας.
  • Αλείφουμε τις κομμένες πλευρές με το μείγμα του τυριού.
  • Σε κάθε φέτα από πάνω βάζουμε φέτες μοτσαρέλας, από 3 γαρίδες, 3 φιλέτα πορτοκαλιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
  • Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες μας με κρέμα βαλσάμικο.

πηγή:akispetretzikis.com