Νόστιμες μπρουσκέτες με γαρίδες και μοτσαρέλα
Η εύκολη λύση στην πείνα
Συστατικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
πηγή:akispetretzikis.com
- 1 γαλλική μπαγκέτα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- ½ κ.γ. σαφράν (προαιρετικά)
- 1 πορτοκάλι φιλεταρισμένο
- 12 γαρίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 60-80 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. μοτσαρέλα μπούφαλα κομμένη σε φέτες
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- κρέμα βαλσάμικο για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τη μπαγκέτα κάθετα στη μέση.
- Τα 2 μισά τα κόβουμε οριζόντια δημιουργώντας 4 μπρουσκέτες.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σαφράν και αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε ένα πορτοκάλι και αφού κόψουμε τις δύο άκρες και καθαρίσουμε το πορτοκάλι, το κόβουμε στα δύο, ακριβώς στη μέση και κατά μήκος των κεντρικών ινών.
- Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό ίσιο μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη σάρκα του φρούτου ανάμεσα στις ίνες.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος.
- Αφήνουμε την ουρά για ομορφιά.
- Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού χαράζουμε τη ράχη της γαρίδας (το πίσω μέρος) από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο, όχι όμως πολύ! Ίσα-ίσα να βλέπουμε το έντερο και να μπορούμε να το αφαιρέσουμε.
- Τέλος, ραντίζουμε τις γαρίδες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για περίπου 30'' την κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι, τις βάζουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και φρυγανίζουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Απλώνουμε τις μπαγκέτες στον πάγκο εργασίας μας.
- Αλείφουμε τις κομμένες πλευρές με το μείγμα του τυριού.
- Σε κάθε φέτα από πάνω βάζουμε φέτες μοτσαρέλας, από 3 γαρίδες, 3 φιλέτα πορτοκαλιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.
- Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες μας με κρέμα βαλσάμικο.
πηγή:akispetretzikis.com