2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι
Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.
Βγάζουμε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει πολύ κατά το χτύπημα.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί στο μπολ και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να βγάλουμε και να ανακατέψουμε το παγωτό καθώς το συγκεκριμένο δεν κάνει κρυστάλλους.