ΣΥΝΤΑΓΕΣ
30.09.2019 17:30
Η ελληνική εκδοχή του mac and cheese
Για μικρούς και μεγάλους
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
Λίγο πάπρικα
Λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
300 ml φρέσκο γάλα
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα
2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
Λίγο πάπρικα
Λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι
Εκτέλεση
- Βράζουμε μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό al dente.
- Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ μουστάρδας λιώνοντας 2κ.σ. βούτυρο, ρίχνοντας σταδιακά κ ανακατεύοντας συνεχώς 2κ.σ. αλεύρι κ έπειτα 300ml φρέσκο γάλα.
- Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε ανακατεύοντας 4κ.σ. μουστάρδα, 1αυγό, ελάχιστο αλάτι,
- και από 2κ.σ. από τα εξής τυριά: τυρί κρέμα, γραβιέρα κ κεφαλοτύρι τριμμένα.
- Τέλος, πάπρικα γλυκιά κ καγιέν κ ενσωματώνουμε με τα μακαρόνια. Έτοιμα! Εναλλακτικά, τα περνάμε από καυτό φούρνο για δέκα λεπτά.