1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι 1 κ.γ.
1,5 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο (25 ml. )
Για την επιφάνεια
1 κουτί μερέντα
(προαιρετικά σάλτσα σοκολάτας ή καραμέλας - καραμελωμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα- μπανάνα -παγωτό)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπoλ το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει, περίπου ένα λεπτό. Όταν το νερό μας αρχίσει να αφρίζει η μαγιά είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.
Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη μας.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη.
Την ψήνουμε στο φούρνο και όταν την βγάζουμε την σκεπάζουμε με την μερέντα. Μπορούμε να βάλουμε σάλτσα σοκολάτας ή ψιλοκομμένα αμύγδαλα.