Υλικά
  • 1 ξινόμηλο
  • 1 λόλα πράσινη
  • 1 λόλα κόκκινη σγουρή
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψίχα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 25
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μήλο από τα κουκούτσια (αφήνουμε την φλούδα).Πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι τις λόλες σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το σέλερι ώστε να φύγουν οι ίνες του και το κόβουμε σε ροδέλες.

Σε ένα σέϊκερ, ρίχνουμε όλα τα υλικά για την σως και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε τις λόλες στην σαλατιέρα μας και από πάνω βάζουμε τα μήλα και το σέλερι.

Γαρνίρουμε με τα καρύδια και περιχύνουμε την σως.
Πηγή:tastyday.gr