Υλικά
  • Κιμάς 500 γρ
  • Κολοκυθάκια 2-3 τεμ βρασμένα
  • Καρότα 2-3 τεμ βρασμένα
  • Πατάτες 2 τεμ τριμμένες
  • Αρακάς 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένος
  • Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
  • Ούζο 1 σφηνάκι
  • Αυγά 2 τεμ
  • Αλάτι,πιπέρι,πάπρικα
  • Τυρί τριμμένο 80 γρ της αρεσκείας μας
  • Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στο τρίφτη μέσα στο μπολ με το κιμά. Πλένουμε τα κολοκυθάκια,τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το ίδιο κάνουμε και με τα καρότα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τον αρακά κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε , τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κιμά.Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα,δυόσμο, μαϊντανό,ούζο, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε καλά , ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαρδιά μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο , λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε κι από τη άλλη πλευρά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να συνοδεύσουμε με βρασμένα λαχανικά και πατάτες ή πιλάφι.
Πηγή:chefoulis.gr