Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας για το μείγμα (και για το πλάσιμο όσο χρειαστεί)
Κασέρι 100 - 150 γρ κομμένο σε καρέ
Αλάτι - πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Φρυγανιά τριμμένη όσο χρειαστεί
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό ίσα να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε. Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε,αλάτι,πιπέρι και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τα 2 ολόκληρα αυγά και από το τρίτο μόνο τον κρόκο του (φυλάμε το ασπράδι του σε ένα μπολ για αργότερα) και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Σε ένα ταψί βάζουμε κι άλλο κορν φλάουρ, βουτάμε τα χέρια μας μέσα στο κορν φλάουρ για να πλάσουμε κάθε κροκέτα για να μην κολλάει στα χέρια μας.Βάζουμε σε κάθε κροκέτα από ένα κομματάκι τυρί μέσα και το πλάθουμε (προσοχή το τυρί να μπει στο κέντρο της κροκέτας) και τα τοποθετούμε στο ταψί με το κορν φλάουρ. Ζεσταίνουμε το λάδι μας στο τηγάνι , βουτάμε μία-μία τις πατατοκροκέτες πρώτα στο ασπράδι αυγού που κρατήσαμε και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε ζεστές.
Πηγή:chefoulis.gr