Ελαφριά και χορταστική σαλάτα ταμπουλέ έτοιμη σε 20 λεπτά
Ιδανική για να συνοδεύσει κυρίως πιάτα αλλά και για να φαγωθεί μόνη της
Υλικά
Από το βράδυ μουσκεύουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό μέχρι να το σκεπάσει και την επόμενη μέρα το σουρώνουμε μέχρι να στραγγίξει καλά. Το τοποθετούμε σε γυάλινη σαλατιέρα και βάζουμε όλα τα υλικά μέσα , εκτός από το λάδι , ξύδι, μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε την σως χτυπώντας το λάδι , το ξύδι και την μουστάρδα καλά και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
πηγή:chefoulis.gr
- Πλιγούρι 1 ποτήρι
- Ντομάτες 3 κομμένες σε κύβους
- Αγγούρι 1 κομμένο σε κύβους χωρίς τα σπόρια
- Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
- Πιπεριά πράσινη 1 ψιλοκομμένη
- Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο
- Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
- Ελιές 7 - 8 μαύρες και ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
- Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι
- Μουστάρδα 1 κουταλιά σούπας κοφτή
- Ξύδι 2 κουτιές σούπας
Από το βράδυ μουσκεύουμε το πλιγούρι σε χλιαρό νερό μέχρι να το σκεπάσει και την επόμενη μέρα το σουρώνουμε μέχρι να στραγγίξει καλά. Το τοποθετούμε σε γυάλινη σαλατιέρα και βάζουμε όλα τα υλικά μέσα , εκτός από το λάδι , ξύδι, μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε την σως χτυπώντας το λάδι , το ξύδι και την μουστάρδα καλά και περιχύνουμε την σαλάτα μας. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
πηγή:chefoulis.gr