Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα κρεμμυδάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε συνεχώς για να μην πιάσουν . Ρίχνουμε με τον κύβο. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι. Βγάζουμε την πέτσα από τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε μπουκίτσες μέσα στο λάδι. Τα ανακατεύουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά , το γάλα και την κρέμα (προαιρετικά ) ρίχνουμε τα τυριά και προσθέτουμε τα πράσα και τα λουκάνικα.
Σε μια ταρτιέρα βάζουμε την ζύμη. Την τρυπάμε και την βάζουμε για 10λεπτά να ψηθεί στους 180 βαθμούς . Την βγάζουμε και προσθέτουμε την γέμιση .Βάζουμε από πάνω τυρί τριμμένο ότι μας έχει περισσέψει.
Την ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 στις αντιστάσεις.