ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
120 γραμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη σχεδόν πούδρα
1 συσκευασία τυρί Μασκαρπόνε
2-3 κουταλιές γεμάτες μέλι ( περίπου 100 γραμ )
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι, το ξύσμα και λίγες σταγόνες
2 βανίλιες
Λίγα αμύγδαλα φιλέ ή κομμένα με το μαχαίρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα .Τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι μέχρι να ασπρίσουν.

Ρίχνουμε μέσα στους κρόκους το τυρί μασκαρπόνε.

Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα και τις σταγόνες λεμονιού μέσα στο μίγμα.

Συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σταματάμε να χτυπάμε και προσθέτουμε στο μίγμα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά .

Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα του κέικ, είτε μακρόστενη είτε στρογγυλή διαμέτρου 18 με 20 εκ. Ρίχνουμε στη φόρμα το μίγμα απλώνουμε και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 45 λεπτά.
πηγή:tastyday.gr