Συστατικά
3 πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους των 2 εκ.
αλάτι
2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 ματσάκι φύλλα βασιλικού, φρέσκα, κομμένα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μέσα τις πατάτες και νερό να τις καλύπτει μέχρι και 2 εκ. παραπάνω.
  • Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και μόλις πάρουν βράση μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας 1-2 φορές μέχρι οι πατάτες μας να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά.
  • Τις σουρώνουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το ξίδι και με μία μαρίζ, ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε τις πατάτες για 20 λεπτά να φτάσουν να είναι απλά ζεστές.
  • Xτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  • Στο μεταξύ σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το σέλερι, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το μείγμα με το σκόρδο, το πιπέρι και ½ κ.γ. αλάτι.
  • Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει.
  • Πριν το σερβίρισμα ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον βασιλικό από πάνω.=
πηγή:akispetretzikis.com