Εύκολη συνταγή για σπιτικό κέικ με λευκή σοκολάτα
Για όλες τις ώρες της ημέρας
Υλικά
Λευκή σοκολάτα 200 γρ
Φυτικό βούτυρο 1 κεσεδάκι
Ζάχαρη 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 3
Λεμόνι 1 το ξύσμα και 2 κουταλιές γλυκού από τον χυμό του
Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Γάλα 1/4 φλυτζανιού
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι που όταν τρυπήσουμε με ένα στεγνό μαχαίρι να δούμε ότι δεν αφήνει ίχνη το μείγμα μας στην λεπίδα του. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή στολίζουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
πηγή:chefoulis.gr
Λευκή σοκολάτα 200 γρ
Φυτικό βούτυρο 1 κεσεδάκι
Ζάχαρη 3/4 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 3
Λεμόνι 1 το ξύσμα και 2 κουταλιές γλυκού από τον χυμό του
Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού
Γάλα 1/4 φλυτζανιού
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την λευκή σοκολάτα που έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι που όταν τρυπήσουμε με ένα στεγνό μαχαίρι να δούμε ότι δεν αφήνει ίχνη το μείγμα μας στην λεπίδα του. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή στολίζουμε με λιωμένη λευκή σοκολάτα.
πηγή:chefoulis.gr