Υλικά
Χυμός φρέσκου ροδιού 3 ποτήρια νερού
Ζάχαρη 3 ποτήρια νερού
Ρόδι 1/2 ποτήρι ρώγες ροδιού
Λεμόνι 1 μόνο τον χυμό του

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό ροδιού με την ζάχαρη να βράσουν, αφήνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 20 – 25 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό που βγάζει στην επιφάνεια. Μετά προσθέτουμε τις ρώγες ροδιού και τον χυμό λεμονιού , βράζουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα (πόσο πηχτό το θέλουμε ή αραιό). Αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας . Διατηρούμε τα βάζα σε δροσερό μέρος.
πηγή:chefoulis.gr