Πεντανόστιμη πίτσα με σπιτική σάλτσα πέστο
Μία πίτσα που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι
Συστατικά
Για το πέστο
100 γρ. βασιλικό, φρέσκο
1-2 σκ. σκόρδο
80 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
100 ml ελαιόλαδο, +έξτρα για πασπάλισμα
4-5 κ.σ. παρμεζάνα
χυμό, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για την πίτσα
1/2 κιλό ψωμί
200 γρ. ντοματίνια
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το πέστο
100 γρ. βασιλικό, φρέσκο
1-2 σκ. σκόρδο
80 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
100 ml ελαιόλαδο, +έξτρα για πασπάλισμα
4-5 κ.σ. παρμεζάνα
χυμό, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Για την πίτσα
1/2 κιλό ψωμί
200 γρ. ντοματίνια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα
- Παίρνουμε τη φρατζόλα και την κόβουμε κατά μήκος στη μέση χωρίς όμως να γίνει 2 ξεχωριστά κομμάτια. Θέλουμε να είναι ενωμένη.
- Ανοίγουμε σαν βεντάλια και στη συνέχεια χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμένη πλευρά από μέσα και μεταφέρουμε το ψωμί σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πάρει σχήμα.
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
- Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.
- Ανάλογα πόσος είναι ο βασιλικός μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ελαιόλαδο.
- Μόλις είναι έτοιμο το ψωμί μας το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε πάνω του την πέστο σε όλη την επιφάνεια του. Κόβουμε τα τοματίνια μας στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από την πέστο.
- Κόβουμε στη μέση τα 2 κομμάτια της φρατζόλας και το κάθε κομμάτι το κόβουμε και αυτό στη μέση διαγώνια δημιουργώντας έτσι 8 ίσα κομμάτια. Κόβουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια δημιουργώντας 8 τρίγωνα και τα στήνουμε με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας μία υποτιθέμενη πίτσα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την πίτσα με έξτρα ελαιόλαδο..