κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και τα τρυπάμε στο κάτω μέρος με καλαμάκια για σουβλάκι ή για γλειφιτζούρια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και λίγες σταγόνες από το χρώμα και τη βάζουμε στη φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει δίχως ν’ ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα κοκκινωπή καραμέλα. Αν έχουμε θερμόμετρο καραμέλας πρέπει να φτάσει σε θερμοκρασία τους 147°C. Αν δεν έχουμε, παίρνουμε μ’ ένα κουταλάκι πολύ λίγη από την καραμέλα που βράζει και την ρίχνουμε σε κρύο νερό. Αν δούμε ότι η καραμέλα κρυσταλλώνει και είναι αρκετά σκληρή, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει για 1 λεπτό. Αν όμως η καραμέλα είναι μαλακή και εύπλαστη, βράζουμε για λίγο ακόμα.
Αμέσως μόλις την αποσύρουμε από τη φωτιά, βουτάμε τα μήλα σε αυτήν. Τα βγάζουμε και τα κρατάμε λίγο πάνω από την καραμέλα έτσι ώστε να στραγγίξει η περίσσεια. Έπειτα τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η καραμέλα.