Nόστιμες πένες με ψαρονέφρι
Υγιεινές πένες για να γλείφετε τα δάχτυλα σας
Συστατικά
400 γρ. πένες, high protein
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ψαρονέφρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 σκ. σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. μαυροδάφνη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
θυμάρι
δυόσμο
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις πένες. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι, δυόσμο και ρίγανη.
πηγή: akispetretzikis.com
400 γρ. πένες, high protein
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ψαρονέφρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
2 σκ. σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
80 γρ. μαυροδάφνη
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
θυμάρι
δυόσμο
ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις πένες. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι, δυόσμο και ρίγανη.
πηγή: akispetretzikis.com